Gemytlig villa i Billingsfors med vidsträckt sjöutsikt och närhet till natur!

Utgångspris 295 000 kr · Övre Terrassgatan 26, Billingsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Välkomna till en mycket hemtrevlig villa uppförd 1938 med vacker utsikt över Laxsjöns blå vatten som avspeglas i horisonten. Villan har löpande renoverats och erbjuder därmed såväl moderna materialval som ljusa och rymliga ytor att njuta av. Huset inhyser bland annat ett vidsträckt vardagsrum, välplanerat kök med intilliggande matsal, toaletter på både första och andra våningsplanet, ett romantiskt sovrum samt en karaktäristisk gillestuga. Vidare återfinns även ett garage samt två fristående förråd i trädgården. Med såväl den generösa balkongen i österläge samt den inglasade verandan i väst kan omgivningen avnjutas över såväl vår, sommar och höst! Fastigheten ligger belägen i lugnt och fridfullt område med närhet till Billingsfors centrala bekvämligheter och ett stenkast från rogivande natur att upptäcka. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

 • Vidsträckt sjöutsikt över vackra Laxsjön
 • Moderna materialval och uppfräschad interiör
 • Stora möblerbara ytor
 • Garage samt två fristående förråd

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en ljus och öppen hall med direkt anslutning till både kök och vardagsrum. Färgvalen är genomgående stilrena i klassiskt ljusgrått och vitt vilket håller samma röda tråd som övrig interiör. Rummet inhyser en platsbyggd garderob för praktisk förvaring av ytterkläder samt trappan som leder vidare upp till övre plan.

Vardagsrum – Välkommen in i ett stort och luftigt vardagsrum med tidstypisk och eftertraktad fiskbensparkett samt fönster i två olika väderstreck som bjuder på gott ljusinsläpp till rummet. Rummet erbjuder såväl utrymme för flera möblemang som plats för det stora sällskapets umgänge. Vardagsrummet är inrett med vita tapeter, vitt tak och vackra taklister med stilsättande detaljer och har tidigare öppnats upp för att få ytterligare rymd, men med möjlighet att bygga ytterligare ett sovrum om behov finns.

Kök – Vidare återfinns ett modernt kök med stilren färgsättning i grått, vitt och svart. I rummet finns gott om förvaring och rymliga arbetsytor att nyttja, samt även möjlighet att möblera med mindre matgrupp för två. Rummet har inretts med vitrandiga tapeter och vitlaserat tak. De vita köksluckorna kontrasterar harmoniskt med de svarta väggplattorna och köket utrustat med en ny spishäll från 2017, diskmaskin från 2015 samt kyl/frys och en inbyggd ugn rostfritt stål.

Badrum – Ett rymligt badrum försett med dusch, handfat och toalett. Rummet är inrett med en våtrumstapet dekorerad med diskret ljusblå blommor och en gråbeige våtrumsmatta samt har en snedvägg som både öppnar upp som skapar en karaktäristisk känsla till utrymmet.

Matsal – Vidare från köket beträds en rymlig matsal med god plats för större matgrupp. Här kan trevliga middagsbjudningar hållas och genom det stora fönstret speglas en vacker vy över Laxsjön likt en tavla. Rummet har berikats med samma stilrena materialval som anslutande rum, ljusgrå tapeter och vitt tak har kombinerats med vita lister och en kontrasterande spaljé i trä. Här nås även trappan som leder vidare till nedre plan.

 

 

Övre plan

Hall – Välkommen upp på övre plan där en vidsträckt och möblerbar hall nås, med vackert gammalt trägolv målat i en grå nyans och i övrigt ljusa materialval. Rummet erbjuder fönster i flera väderstreck som bringar en luftighet till rummet och kan beskrivas som en välplanerad yta med mycket platsbyggd förvaring och flera snedtak som ger en härlig karaktär till rummet! Vidare från hallen återfinns en mycket stor balkong i öster med vidsträckt sjöutsikt och plats för såväl matgrupp som loungemöbler och grill. Här kan solens strålar avnjutas i avskildhet från omgivningen.

WC – En stor WC med god plats för förvaring och om önskvärt även ytterligare möblemang. Rummet är inrett med vacker vitmålad träpanel på såväl tak som väggar och kombineras med ett stilrent klinkergolv i en mörkgrå nyans. I taket sitter spotlights och rummet är försett med toalett, handfat med kommod samt spegel med förvaring.

Sovrum – Välkomna in i ett rymligt sovrum med två öppna vindsgarderober med snedtak. Rummet är inrett med vackra medaljongtapeter som fondvägg i kombination med vitmålad träpanel på tak och vägg. Här finns platsbyggda hyllor dekorativt synliga där alla favoritföremål kan visas upp.

 

Nedre plan

Gillestuga – En trappa ned uppenbaras en stor och rymlig gillestuga. Här finns lyxen att tillgå två större fönster som öppnar upp och ger rummet ett luftigare intryck. Rummet är inrett i klassisk gillestugestil med träpanel på väggar och tak kombinerat med en heltäckningsmatta. Detta rum kan användas som såväl sällskapsrum som ett ytterligare sovrum till familjemedlem eller gäst. Rummet är försett med en luftvärmepump från Panasonic installerad 2010.

Tvättstuga – Via gillestugan nås en större tvättstuga med gott ljusinsläpp. I rummet återfinns tvättmaskin och arbetsbänk med ho samt hyllor för ytterligare förvaring. Rummet är vidare inrett med träpanel på vägg, vitmålat tak samt betonggolv.

Hall/förråd– Passageutrymme bestående utav klinkers på golvet samt putsade väggar och vitmålat tak.

Pannrum – Bränslerum med väggar och tak i betong samt klinkers på golvet. Rummet är utrustat med en kombipanna av modell Nibe city med elpatron och pelletsbrännare. Rummet är även försett med ackumulatortank på 700 liter, varmvattenberedare och expansionskärl.

Övriga Byggnader

Garage – Fristående garage med isolerade väggar och indragen el samt utebelysning med rörelsedetektor. Bakom garaget finns även ett tillbyggt vedförvaringsutrymme.

Fristående bod – Fristående bod med utrymme till förvaring, försedd med el inklusive jordfelsbrytare.

Förråd – Fristående förråd i plåt med plats till förvaring av redskap.

Trädgård – Trivsam trädgård med härliga rododendronbuskar, äppleträd och rabarber där ingredienserna till den hembakta pajen finns runt knuten.

Renoveringar utförda av tidigare ägare:

Vid sitt förvärv av fastigheten fick säljaren information om att tidigare ägare hade utfört följande renoveringar:

Renoveringar under perioden 2011 – 2017:

 • 2011-2012 – Montage av svarta väggplattor i köket, ny bänkskiva samt ugn, renovering av badrummet på övervåning inklusive klinkers, målat tak och nytt porslin, nymålat golv i hallen på övre plan.
 • 2012 – Nytapetserat sovrum på övre plan samt öppnat vindsgarderober i sovrummet.
 • 2015 – Ny diskmaskin, ny handfatsblandare i badrummet på entréplan.
 • 2016 – Ny kökskran och nya tapeter i matrummet, ny grusparkering skapad på tomten, ommålning av tapeter i hallen på övre plan, målning av samtliga fönster och element
 • 2017 – Målningar av lister/detaljer i sovrummet, målning av entréhall, nya tapeter i en del av vardagsrum/uppfräschat vardagsrum samt ny spishäll i köket.

 

Renoveringar under perioden 2002 – 2011:

 • Nytt tak samt 50 cm tilläggsisolering på vind.
 • Köksrenovering inklusive köksskåp.
 • Tilläggsisolering 45 mm (inifrån) vid gaveln i norr (kökssidan).
 • Tilläggsisolering 45 mm (inifrån) vid gaveln i syd (vardagsrumssidan).
 • Tilläggsisolering yttervägg vid badrum på övervåning.
 • Ny våtrumsmatta och våtrumstapeter i badrum på nedre plan. Toalett renoverad med ny flottör.
 • Installation av luftvärmepump från Panasonic (2010)
 • Termostatbyte på alla element i huset bortsett från ett som saknas.
 • Avloppsrör (byte till plaströr) från markplan wc samt kök.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
248
Utförd
2017-01-30
Taxeringsvärde
Byggnad
191000 kr
Tomt
65000 kr
Totalt
256000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
11
Totalt pantvärde
361250 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Eternitplattor
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Kombipanna (el)

Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1920 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
1500 kr/månad
Vatten/Avlopp
350 kr/månad
Sotning
75 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
292 kr/månad
Total driftskostnad
2304 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Övre Terrassgatan 26, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.