Gemytlig och renoverad villa i centrala Bengtsfors!

Utgångspris 775 000 kr · Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Nu finns tillfälle att förvärva denna hemtrevliga villa med stilrena materialval och trivsam karaktär. Den praktiska planlösningen består av totalt 187 kvadratmeter där de sociala ytorna återfinns på entréplan medan sovrummen placerats med enskildhet på övre plan. Utöver detta återfinns tre badrum/WC i bostaden där dessa lokaliseras på varsitt plan. Under tidsperioden 2005–2009 genomgick bostaden flera lyft i form av köksrenovering som nu uppvisar ett klassiskt och modernt uttryck, installation av en trivsam vedkamin, badrummet på övre plan byggdes ut och värmesystemet uppdaterades till en luft/vattenvärmepump. Utöver detta återfinns ett mycket rymligt garage, härlig balkong i söderläge och en välskött trädgård. Varmt välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Central belägenhet i lugnt område
  • Renoverade ytskikt, kök och badrum
  • Kostnadseffektiv uppvärmning
  • Öppen planlösning med stora sociala ytor

Planlösning

Entréplan

Hall – Välkommen in i en fräsch hall med stilrena materialval och goda förvaringsmöjligheter. Här återfinns en praktisk garderob med möjlighet till förvaring av såväl ytterkläder som skor och vidare återfinns även god plats för hatthylla och skoställ i anslutning till ytterdörren. Rummet är inrett med stilren plastmatta i klinkerstil, ljusgrå tapeter och vita skivor i tak. Genom ytterdörrens karaktäristiska fönster och det stora fönstret i öst med vackra spröjs erbjuds här en mycket ljus och trivsam hall.

Korridor – Vidare från hallen nås en längre, möblerbar korridor där vardagsrum, kök och WC nås. Utrymmet är inrett med ljusgrå tapeter, laminatgolv och vita skivor i tak.

WC – Med belägenhet i tidigare nämnd korridor återfinns entréplanets WC som inhyser toalettstol och handfat. Utrymmet är ljust och fräscht och ytskikten består av rutig plastmatta i svart och vit färgställning, ljusgrå tapeter och vitmålat tak.

Kök – Välkommen in i ett luftigt och fräscht kök av klassisk karaktär. Utöver goda arbetsytor återfinns även mycket förvaring, vackra detaljer och öppen planlösning. Köket renoverades under 2006–2007 och då öppnades väggen upp till intilliggande rum för en luftig och öppen planlösning. Vidare är köket försett med integrerad diskmaskin (Ikea Whirlpool 2007), ugn (Ikea 2016), induktionshäll (Ikea Whirlpool 2006), köksfläkt i rostfritt stål (Gorenje) samt kombinerad kyl/frys (Whirlpool 2007). Med praktisk belägenhet under trappan till övre plan hittas ett mycket trevligt skafferi med vacker dörr av äldre stil, bakom arbetsbänken återfinns kakel och god arbetsbelysning ges med hjälp av spotlights över diskbänk och i tak.

Matsal – Med öppen planlösning till intilliggande kök återfinns en mycket rymlig matsal med stora helglasade dubbeldörrar som släpper in trädgårdens grönska till rummet. Ytskikten består likt intilliggande kök av laminatgolv, svartvita tapeter med dekorativt mönster och vitmålat trätak. I rummet finns mycket god plats för större matgrupp samt utrymme för möjliga sittplatser vid köksbänken, där gästerna kan göra kocken sällskap inför middagsbjudningen.

Vardagsrum – Vidare från kök samt korridor kan ett mycket rymligt vardagsrum beträdas. Här kan underbara varma brasor avnjutas framför vedkaminen och genom de stora fönsterpartierna i väst sprids behagligt dagsljus till utrymmet. Vardagsrummet erbjuder mycket god möblerbarhet vilket bringar god plats för såväl soffgrupp som övrigt önskvärt möblemang. Rummet upplevs ljust och luftigt och är inrett med parkettgolv, beigea tapeter med en matchande fondvägg i samma ton samt vita skivor i tak.

 

Övre plan

Allrum – Med lätta steg upp för trappan beträds ett större allrum med anslutande balkong i eftertraktat söderläge. Rummet är inrett med praktisk plastmatta, vita tapeter och träpanel i tak, där snedtaket sätter härlig karaktär till rummet. Från allrummet nås även en garderobsdörr som leder in till krypvinden, badrum samt två intilliggande sovrum.

Badrum – Ett välplanerat badrum renoverat under 2005–2006. Med hjälp av mattläggare försågs utrymmet med en stilren våtrumsmatta i mörkgrå nyans, i övrigt är rummet inrett med målade väggar, kakel i våtrumsdelen och vitmålad träpanel i tak. I badrummet har varje yta tagits tillvara och med hjälp av infällda hyllplan återfinns förvaring till såväl hygienartiklar som toapapper och handdukar, vidare är utrymmet försett med toalett, större handfat med förvaring samt dusch. Genom takfönstret kan himlen drömskt beskådas under duschningen, i övrigt sprider det även behagligt dagsljus till rummet.

Sovrum – Beläget i bostadens norra del återfinns två sovrum. Det första innehar ett mysigt platsbyggt utrymme för enkelsäng där en kontrasterande orange nyans utmärker ytan. Vidare är rummet tapetserat i vitt med en tuff fondvägg föreställande skateboards, golvet bekläds med klassiskt laminatgolv och vita skivor i tak. Tack vare den yteffektiva lösningen för sängen erbjuds mycket stor golvyta att möblera med såväl skrivbord som sittplatser. Även i detta rum har förvaringen byggts in i väggen vilket både underlättar markant vid städning och för möblering.

Sovrum – Likt tidigare nämnt sovrum återfinns ett liknande sovrum med inbyggd förvaring. Rummet är inrett med laminatgolv, vita skivor i tak, mörkgrå tapeter som tillsammans med den blombeströdda fondtapeten skapar ett modernt och stilfullt utrymme. Här erbjuds plats för säng samt övrigt önskvärt möblemang.

 

Källarplan

Rum – Ner för källartrappan belägen i anslutning till köket beträds ett mycket stort utrymme med gott om plats för förvaring. Rummet är inrett med praktisk klinkers på golv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat tak. I utrymmet finns även ytterdörr som leder vidare ut till trädgården. Beläget under trappan hittas ett praktiskt förvaringsutrymme och i övrigt nås samtliga rum belägna i källarplan, här hittas även proppskåp och vattenmätare.

Tvättstuga – Beläget i inre delen av tidigare nämnt rum återfinns en mycket rymlig tvättstuga med god plats för upphängning av tvätt. Rummet är inrett med ljusgrå klinkers, vitmålad vägg och träpanel i tak. I tvättstugan återfinns flertalet vägghängda hyllor för god förvaring, tvättho med intilliggande arbetsbänk, tvättmaskin (Elektro Helios), torktumlare (Bosch) samt frysbox (Elektro Helios).

Pannrum – Centralt beläget på källarplan hittas det före detta pannrummet. Rummet inhyser den gamla pannan som numera är bortkopplad.

Garage – Vidare nås ett mycket stort garage med god plats för en till två bilar samt trädgårdsmaskiner med tillbehör. Utrymmet erbjuder möjlighet till möblering med arbetsbänkar för den händige samt inhyser luft/vattenvärmepump från CTC (2007). Garderoben som är placerad i garaget kan kvarlämnas vid försäljningen.

Badrum – Nu vidare till bostadens tredje toalett, ett mindre utrymme som inhyser såväl toalett som handfat och dusch. Rummet är inrett med äldre våtrumsmatta i brun nyans, träpanel på vägg som kompletteras med vit våtrumstapet i duschutrymmet och vitmålat tak.

Övriga byggnader

Lekstuga – Beläget i den norra delen av trädgården återfinns en renoverad lekstuga med panoramafönster som bringar en lyxig effekt. Lekstugan består av ett rum och är inredd med laminatgolv, randiga tapeter i lekfulla nyanser och vitt tak. Här kan barnen glatt spendera sin tid med kaffebjudningar, pyssel och lek med vänner.

Övriga upplysningar

Dränering – Byggnadens källardel (ej garagedelen) dränerades under ca 2007–2008 med platonmatta och dräneringsrör.

Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns men ej inkopplat till fastigheten.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
133
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
244000 kr
Tomt
122000 kr
Totalt
366000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
9
Totalt pantvärde
747000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-vatten värmepump

Uppvärmning ingår i kostanden för el. Renhållning avser årsavgfiten, 76 kr per tömning tillkommer.

El
1548 kr/månad
Vatten/Avlopp
688 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
302 kr/månad
Total driftskostnad
2662 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.