Gemytlig gård med flera ekonomibyggnader!

Utgångspris 1 800 000 kr · Djupedalen 230, Ed
Budgivning pågår

Högsta bud:
1 405 000 kr - Budgivare 2

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Välkomna till Djupedalen 230 där fridfulla dagar utspelas på den lugna landsbygden. Gården ligger belägen mitt emellan Dals-Ed och Hedekas med flera ekonomibyggnader på en närmre 18 Ha stor mark med bland annat 3 Ha skogsmark, 5 Ha åkermark och 2 Ha betesmark. Det gula bostadshuset, med en boarea om 84 kvadratmeter, inhyser två sovrum på övre plan samt flertalet sällskapsutrymmen på entréplan. Här finns stora möjligheter att skapa ett njutbart boende för familjen med möjlighet till djurhållning och en trivsam vardag på landsbygden. Varmt välkomna på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Ekonomibyggnader med möjlighet till djurhållning
  • Total markareal om ca 18 Ha
  • Trivsamt bostadshus med stor potential
  • Lugn och fridfull omgivning

Planlösning bostadshus:

Entréplan

Veranda – Bakom en omfamnande häck uppdagas det gula bostadshuset vilket besmyckas med en vacker inglasad veranda. Innanför dörren möter ett ljust utrymme inrett med plastmatta, ljusgröna väggar och vitmålat trätak. Här finns gott om utrymme för ett par sittplatser där en god kopp kaffe kan avnjutas i stillhet.

Hall – Med ytterligare ett par steg beträds den rymliga hallen. Utrymmet är inrett med praktisk plastmatta, väggar målade i en behagligt mintgrön nyans och vitmålat tak. Från hallen hittas källarnedgång och trappa upp till övre plan.

Skrubb – I hallen hittas en mindre skrubb med utrymme till förvaring. Utrymmet är försett med handfat och går i stil med intilliggande hall med detaljer målade i mintgrön nyans, ljusblå väggar och vitmålat tak.

Kök – Välkommen in i det rymliga köket med bevarad köksinredning från förr. Rummet är inrett med ljus plastmatta, bröstpanel målad i beige nyans som kombineras med ljusa tapeter med diskret mönster och vitmålat trätak. Här erbjuds gott om utrymme till den större matgruppen med plats för många, i övrigt är köket utrustat med litet kylskåp, vedspis från Husqvarna, spisplatta och liten ugn. På vedspisen kan kaffe kokas på gammalt vis och nyttjas med fördel även som härlig värmekälla.

Rum – Med belägenhet innanför köket hittas ett ljust rum med ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns gott om plats att inreda som förslagsvis matsal. Rummet är inrett med ljus plastmatta, ljusa tapeter och vita skivor i tak.

Rum – I fil med tidigare nämnt utrymme beträds detta rymliga sällskapsrum med vidare utgång till hallen. Rummet är inrett med parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak samt berikas av de vackra spegeldörrarna som sätter härlig karaktär till rummet tillsammans med de stora spröjsade fönstren med ljusinsläpp från två väderstreck.

 

Övre plan

Hall – Välkommen upp på det övre våningsplanet där en mindre hall möter. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, målade väggar och vitmålat tak. I hallen hittas även vindsluckan.

Sovrum – Direkt upp för trappan öppnar det första sovrummet upp. Utrymmet erbjuder plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang och är inrett med ljus plastmatta, ljusa tapeter och vitmålat tak. I rummet återfinns en sidogarderob och en platsbyggd garderob för goda förvaringsmöjligheter.

WC – Vidare in i hallen hittas bostadens WC. Rummet är inrett med ljusgrått laminatgolv, ljusblå tapeter och vitmålat tak. I rummet hittas en nyare toalettstol, handfat, mindre toppmatad tvättmaskin och mindre varmvattenberedare. Utrymmet får gott om dagsljusinsläpp via takfönster i snedtaket.

Sovrum – Längst ner i hallen hittas det största sovrummet. Här finns gott om plats för dubbelsängen och goda förvaringsmöjligheter i två stora vindsgarderober. Utrymmet är inrett med ljus plastmatta, ljusa tapeter och vitmålat tak och berikas av härligt dagsljusinsläpp från det stora spröjsade fönstret.

 

Källarplan

Rum – Ett större utrymme inrett med betong på golv och väggar samt trätak. 

Rum – Rum som inhyser hydrofortank.

Matkällare – Praktisk matkällare till förvaring.

Potatiskällare – Praktisk potatiskällare till förvaring.

Övriga byggnader

Mindre uthus – Ett mindre uthus klädd i träpanel med lertegelpannor på tak. Skada på taket har uppmärksammats.

Verkstad – En praktisk verkstad för hemmafixaren inredd med trägolv, masonitväggar och trätak.

Vedbod – Vedbod vilket inhyser spannmålsmagasin på övre plan.

Förråd – Förrådsutrymme med kvarn.

Garage – Tidigare garagebyggnad som numera nyttjas som förråd.

Utedass

Ladugård – En rymlig ladugård uppdelad i fem sektioner. Byggnaden är uppförd med trästomme, träpanel och eternittak. Byggnaden inhyser fd. stall, två hölador, loge med trägolv och kostall med betonggolv. Till byggnaden finns en mindre vattenledning dragen.

Uthus – Mot infarten till gården hittas ett uthus med träpanel, betonggolv och eternittak. Utrymmet är uppdelat i två sektioner med ett stort garage och ett mindre.

Övriga upplysningar

Skog – Enkelt värdeutlåtande om skog utförd av Andersson Skog 2019-08-16 finns tillgänglig. Se separat dokument.

Friskrivningsklausul– Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga. av generationsskifte.

Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Dals-Eds kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 3700 kr för privatpersoner.

Städning och lösöre – Fastigheten kommer inte att städas ytterligare innan tillträdet. Det som finns kvar i uthusen ingår i försäljningen.

Jakt – Till fastigheten hör en plats i Vitteberg-Gesäters Älgjaktslag. Småviltjakt på egen mark.

Servitut

NYTTJANDERÄTT KOMMUNIKATIONSLEDNING, Last
3, 2013-10-09

Avtalsservitut kraftledning, Last
15-IM6-36/311 – 1, 1936-05-27

Avtalsservitut kraftledning, Last
1438IM-11/37192 – 1, 2011-11-28

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
218
Utförd
2019-08-28
Taxeringsvärde
Byggnad
292000 kr
Tomt
125000 kr
Totalt
877000 kr
Taxeringsår
2017
Taxeringskod
120
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
0
Totalt pantvärde
kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/Torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Lertegel
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedspis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Trekammarbrunn.
Uppvärmning
Direktverkande el

Kostnaden för värme är en schablonkostnad för 20 m3 ved à pris 450 kr/m3. Renhållning avser kostnaden för sophämtning varannan vecka året runt.

Värme
750 kr/månad
El
1000 kr/månad
Vatten/Avlopp
83 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
201 kr/månad
Försäkring
627 kr/månad
Total driftskostnad
2702 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Djupedalen 230, Ed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.