Gedigen villa byggd 1948 med vidsträckt sjöutsikt!

Utgångspris 795 000 kr · Årviksvägen 7, Bengtsfors
Visningar
  • Onsdag 27 sep 16:00 - 16:45
Boka här

Med vackra vyer över sjön Bengtsbroshöljen ligger denna tidstypiska villa byggd 1948 i ett lugnt villaområde i centrala Bengtsfors. Från den utbyggda terrassen i öster, belägen bara 40 meter från sjön, kan kanalens båtliv observeras och avnjutas. Villan är belägen i en vacker, lummig trädgård med mycket karaktär och fylld med många olika typer av bärbuskar och fruktträd. Villan bjuder på 125 m2 uppdelad på 1,5 plan inklusive 3 stycken sovrum, vardagsrum, matsal, kök och även badrum/wc på varje plan. Vidare finns gott om förvaringsutrymmen i såväl den stora gedigna källaren som i den oinredda vindsutrymmen i höjd med rummen på andra plan. Garage och parkering på asfaltplan finns. Varmt välkommen på visning.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Härlig sjöutsikt över Bengtsbroshöljen
  • Lugnt villaområde nära bad, promenadstigar och centrum
  • Mysig braskamin
  • Stor villa med genomtänkt planlösning
  • Mycket möjligheter i källare och vindsutrymmen

Planlösning

ENTRÉPLAN

Entré – Välkommen in genom den tidstypiska entrén inrett med kaklat golv, ljusa tapeter och vitmålat tak. Direkt till vänster om entrén leder den unika rosafärgade trappan upp till övre plan och rakt fram ligger en större hall som sammanbinder rummen på detta plan. Ovanför entrédörren värmer en luft-luft värmepump.

 

Vardagsrum – Den eleganta salen välkomnar med ett vidsträckt golv av vackert fiskbensparkett, ljust tapetserade väggar och vitmålat tak. Dagsljus strålar in genom fönster i såväl syder som i väster och en härlig öppen spis med insatt kassett bidrar till en varm och behaglig känsla. Rummet ligger i fil med matsalen där den vackra parketten förenar rummen och ännu mer ljus lyser in genom fönster i öster.

 

Matsal– Vid villans sydöstra hörn ligger denna sal, praktiskt placerad mellan köket och vardagsrummet. Här öppnar pardörrar i glas ut till den stora terrassen med vackra vyer över sjön Bengtsforsbroshöljen, bara 40 meter bort. Rummet präglas av ett vackert parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

 

Kök– Mitt i villans hjärta ligger detta kök med vackert utsikt över trädgården och sjön. Köket är utrustat med inredningen i vitt, kly/frys, spis, kolfilterfläkt och diskmaskin. Vidare finns ett mycket användbart skafferi, arbetsytor och plats till köksbord. Inredningen består av parkettgolv, kakel bakom arbetsutrymmen men i övrigt tapetserade väggar och vitmålat tak.

 

Sovrum– Sovrum i öster med utsikt över sjön. Rummet är inrett med trägolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Tre stycken garderober finns i rummet.

 

Badrum– Utrymmet är inrett med våtrumsgolv i mörkt nyans samt ljusfärgade våtrumstapeter. Utrustning består av nyare toalettstol, kommod med handfat och dusch.

 

Sovrum– Sovrummet ligger i väster med vy mot gatan. Här finns en plastmatta på golvet, grönmålade tapeter och vitmålat tak. Två stycken garderober finns i rummet.

 

ÖVRE PLAN

Uppför den unika rosafärgade trappan ligger en korridor som sammanbinder rummen på övre plan. I korridoren finns även en stor klädkammare/förråd med gott om förvaringsutrymme.

 

WC– Liten men praktisk WC men toalett och handfat.

 

Sovrum– Rum vid villans söder gavel där inredningen består av heltäckningsmatta, ljusfärgade tapeter och vita skivor i tak. Från rummet nås vindsgarderober och ytterligare en garderob finns vid murstocken i mitten på rummet.

 

Sovrum– I mitten på övre plan ligger detta rum med utsikt mot sjön genom tre stycken fönster i öster. Här består inredningen av trägolv, ljusa tapeter samt vitmålat tak. Nytt, utbyte element finns i rummet.

 

Vind– Vid villans norra gavel återfinns ett stor, oinrett vindsutrymme med stor potential! Här finns möjligheter till att bygga och inreda ett nytt rum i huset eller behålla utrymmet som ett stort förråd.

 

KÄLLARE

Hall/Svale- Nedan för trappan ligger detta stora utrymme med anslutning till övriga källarutrymmen. Golv, väggar och tak är klädda i betong. En stor frysbox är placerad i utrymmet och medföljer huset.

 

Pannrum– Pannrummet, likväl svalen, är klädd i betong på golv, väggar och tak. Här återfinns en kombipanna av märke Nibe City 2001 med pelletsbrännare och el-patron.

 

Tvättstuga– Praktisk tvättstuga med tillhörande torkrum. Både utrymmen är klädda i betong på golv, väggar och tak. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin.

 

Garage– Garaget återfinns i källarens nordöstra hörn med ingång genom garageporten. Gott om parkering finns på asfaltsplanet utanför byggnaden.

 

Övriga utrymmen består av förråd och matkällare.

Renoveringar

2013 – Nya vatten-, avlopp- och el-ledningar från gatan intill huset. Ny huvudkran i källaren.

Övriga upplysningar

Energibesiktning– Huset används som fritidshus (mindre än 25% av året) och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklarationer.

Radonmätning – Radonmätning finns från 2006. Genomsnittligt värde på 420 bq/m3.

Fiber– Fiber finns till husväggen men är inte inkopplad i huset.

Fjärrvärme finns i området och möjligheten finns att ansluta fastigheten till fjärrvärme genom Bengtsfors kommun.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
360000 kr
Tomt
278000 kr
Totalt
638000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
3
Totalt pantvärde
460000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Gasbetong
Bjälklag
Betong
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis med kassett
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Kombipanna med pelletsbrännare och elpatron. Luft-luft värmepump.

Kostnaden för renhållning avser årskostanden. 72 kr per tömning tillkommer.

Värme
1773 kr/månad
El
613 kr/månad
Vatten/Avlopp
333 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
77 kr/månad
Försäkring
267 kr/månad
Total driftskostnad
3105 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Årviksvägen 7, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Meddelandet skickades.