Gård på 12 hektar med egen strand vid Laxsjön!

Utgångspris 1 950 000 kr · Fjäll Vinnan 1, Dals Långed
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med ett magiskt läge och vidsträckt utsikt över Laxsjön i nord, ligger denna vackra gård på Södra Fjäll. Här återfinns en fridfylld känsla med egen strandmark på ca 400 meter. Fastigheten består av ca 12 hektar i ett skifte inklusive ca 6 hektar åkermark och 5 hektar skog. Bostadshuset har anor från början på 1900-talet och med sina fyra rum och kök erbjuder en unik möjlighet till att skapa ett drömboende med eftertraktat läge. Vidare är bostaden utrustad med såväl jordvärme som egen brunn och inkopplad fiber. På fastigheten återfinns stora ekonomibyggnader som har under jordbrukets historia använts till både djurhållning och magasinering på traditionellt sätt. Varmt välkomna till denna dalsländska idyll vid Laxsjön!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Unikt läge vid Laxsjön
  • Jord- och skogsbruk på ca 12 hektar
  • Bostadshus med anor från tidigt 1900-talet
  • Jordvärme, egen brunn och fiber

Planlösning

ENTRÉPLAN

PUNCHVERANDA – Med ingång via terrassen vid bostadens södra sida nås denna stora punchverandan som omges av dekorativa glaspartier med generöst ljusinsläpp och vacker utsikt över området. Avnjut morgonens första kaffekopp likväl som den sista avkopplande koppen te framåt kvällens sista timmar. Utrymmet är inrett med träpanel i golv, väggar och tak och erbjuder gått om plats till såväl sittgrupp som förvaring av utekläder och ombyte.

KÖK – Med några enkla steg från punschverandan nås ett gammaldags kök med intilliggande matsal. Här i husets hjärta kan bostadens gamla historia och traditionellt lantbruksliv anas där mycket arbetsytor har gett plats genom åren till bak, konservering av egna frukt och grönsaker samt matlagning på den gamla vedspisen (vilket måste kontrolleras innan den kan tas i bruk på nytt).  Vidare finns även moderna bekvämligheter såsom elspis av märke Bosch och diskmaskin från Siemens. Köket är inrett med plastgolv, kakel, träpanel och tapeter på väggarna samt träpanel i tak.

MATPLATS – Väster om köket återfinns en lagom stor matplats med äldre inredning i samma stil som köket. På väggen mot vardagsrum kan skymtas ett inramat foto på gården från ca 50 år sedan. Här visas bland annat en tidigare ingång vid husets framsida och början till det som har växt upp till att bli en pampig allé mellan boningshuset och gatan.

VARDAGSRUM – Vidare till framsidan av huset i nord återfinns vardagsrummet med plats till såväl sittgrupp som matsalsbord. Här har den gamla verandan omvandlats till ett charmigt burspråk vilket har utökat boytan på denna plan.  Vid murstocken finns en öppen spis som kan bidra till mysiga stunder vid brasan om den besiktigas och återtas i bruk. I anslutning till vardagsrummet finns även WC och trappan upp till övre plan samt ingång till källaren.

WC – I anslutning till vardagsrummet ligger denna WC med äldre standard. I utrymmet återfinns toalett, handfat och toppmatat tvättmaskin. Inredningen består av äldre våtrumsmatta och tapeter.

 

ÖVRE PLAN

RUM – Med balkong vid husets östra gavel ligger detta rum som har nyttjas som sovrum. Här ligger en heltäckningsmatta under fötterna medan väggen präglas av tapeter i uppiggande terrakotta färg och vitmålade träpaneler finns i tak.

RUM – Vid gaveln i väster ligger detta rum där en vacker utsikt över landsbyggden och sjön kan avnjutas genom kupéfönster i norr. Även detta rum är inrett i gamla stil med en grön heltäckningsmatta på golvet, ljusa tapeter på väggarna och vitmålade träpaneler i tak. I anslutning till rummet ligger badrummet på detta våningsplan.

BADRUM – I anslutning till tidigare nämnt rum ligger detta badrum med äldre standard. Badrummet är inrett med äldre våtrums matta och tapeter. Här återfinns toalett, handfat och dusch.

 

KÄLLARE

Den gamla källaren ligger endast under den norra delen av huset och är uppdelad i pannrum, vedbod och jordkällare. Här återfinns jordvärmepump och pump till brunnen.

Övriga byggnader

Sädesmagasin – På fastigheten återfinns ett gammalt sädesmagasin som står på torpargrund/betonggrund, har träpanel på fasaden, enkla fönster och plåttak. Huset har nyttjas som garage och verkstad på bottenplan samt sädesmagasin i övre plan. El finns kopplad till byggnaden men vatten och avlopp saknas.

 

Ladugård – Det gamla uthuset har en taxerad yta om 290 m2 och inhyser en gammal verkstad där det har tidigare varit djurstall, gamla logen och lada samt ränne. I anslutning till byggnaden finns även ett utbyggt garage. Byggnaden har delvis betong- och delvis trägolv, fasad av träpanel samt plåttak.

Övriga upplysningar

Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 3700 kr för privatpersoner.

Energideklaration – Fastigheten har varit obebott sedan 2017 och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Friskrivningsklausul– Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga. av generationsskifte.

Fiber – Fastigheten är försedd med fiber och ligger inom området för Laxarby fiberförening.

Strandskydd – Fastigheten ligger inom strandskyddat området vilket innebär att strandskyddsdispens måste sökas för om-, till-, och nybyggnad.

Eldstäder – Enligt sotaren måste eldstäderna kollas innan de kan tas i burk då de inte har besiktigas på många år.

Städning och lösöre – Fastigheten kommer inte att städas ytterligare innan tillträdet. I uthuset finns bland annat mycket virke, byggmaterial och gamla maskiner som ingår i försäljningen.

Båthus och samfällighet – Den smala ”udden” som ligger vid Laxsjön tillhör ett samfällt område som ej är utrett av Lantmäteriet men som nyttjats av fastigheter i området. På udden finns ett båthus som inte tillhör fastigheten utan är en byggnad på ofrigrund som tillhör annan ägare.

Avlopp – År 1988 godkände tillsynsmyndigheten ansökan om avlopp för kök, bad, dusch och tvätt. Den nuvarande ägaren är dock osäker på avloppets placering på tomten.

Samfälligheter

Samfällighet Bengtsfors EKEBOL S:2
fnr_140831231

Servitut

NYTTJANDERÄTT FIBERLEDNING FÖR BREDBANDSKOMMUNIKATION, Last
12, 2017-09-01

Officialservitut vattentäkt, Last
1560-459 – 2

Officialservitut avlopp, Last
1560-459 – 1

Officialservitut väg, Last
15-STE-968 – 1

Officialservitut väg vattenledning, Last
15-STE-945 – 1

Avtalsservitut elledning, Last
1460IM-06/6258 – 1, 2006-02-21

Officialservitut väg, Last
1460-750 – 1, 2013-06-25

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
368000 kr
Tomt
149000 kr
Totalt
810000 kr
Taxeringsår
2017
Taxeringskod
120
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
10
Totalt pantvärde
850000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Torpargrund och källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Skiffer
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis, vedspis (ej godkända)
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Enskild brunn. Enskilt avlopp.
Uppvärmning
Jordvärme

Fastigheten har inte varit bebott sedan 2017. Uppgiften om elkostnaden motsvarar en genomsnittlig kostnad från de senaste 10 åren. Uppvärmningskostnaden ingår i elkostnaden. Renhållningskostnaden avser årsavgiften. 80 kr per tömning tillkommer.

El
1611 kr/månad
Vatten/Avlopp
83 kr/månad
Sotning
42 kr/månad
Renhållning
87 kr/månad
Försäkring
583 kr/månad
Total driftskostnad
2406 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Fjäll Vinnan 1, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.