Gård med skog i Harnäs vid Östra Silen!

· Harnäs 43, Årjäng
Visningar
  • Fredag 19 okt 15:30 - 16:30
    Anmäl dig gärna till visning.
Boka här

Välkommen till Harnäs 43, en lantlig idyll som erbjuder gårdsliv med större ekonomibyggnad och möjlighet till djurhållning. Fastigheten består av tre skiften som disponeras på nästan 19 hektar inklusive ca 15 hektar produktiv skogsmark, varav det större skiftet ligger beläget med sjöläge. Enligt skogsbedömningen upprättad 2018-07-04 finns ett virkesförråd om 1367 m3sk uppdelad i ca 50% granskog, ca 25% tallskog och ca 25% lövskog. På fastigheten återfinns ett bostadshus med byggnadsår 1946 som erbjuder en planlösning om 105 kvadratmeter och är belägen med ostört läge. Till fastigheten följer jakträtt med två platser i Harnäs älgjaktlag. Varmt välkomna att uppleva denna lantliga idyll med egna ögon!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Stor ekonomibyggnad med möjlighet till djurhållning
  • Jakträtt med två platser i Harnäs jaktlag
  • Tre skiften om nästan 19 ha inklusive ca 15 ha produktiv skog
  • Gräns vid Östra Silen

Bostadshus

Entréplan

Hall – Via en välkomnande veranda nås en större hall med gott om utrymme, vilken leder vidare till övre plan och entréplanets samtliga rum. Hallen är inredd med plastmatta, gula tapeter och vita skivor i tak och får behagligt ljusinsläpp från både fönster och ytterdörr.

Badrum – Via hallen återfinns ett ljust badrum i lagom storlek försett med badkar, handfat och toalett. Badrummet är inrett med ljus våtrumstapet, våtrumsgolv samt masonittak och är försett med ett mindre fönster som bringar uppiggande ljusinsläpp till rummet.

Kök – Vidare beträds ett rymligt kök med god plats för matgrupp. I rummet återfinns en köksinredning bestående av mörka träluckor och guldiga beslag som kombineras med ett retromönstrat kakel i samma färgsättning bakom diskbänken. Vidare är rummet inrett med plastmatta, beigea tapeter och vita skivor i tak. Köket är försett med äldre spis från Cylinda (70cm), fläkt samt en äldre kombinerad kyl/frys. Från köket kan vidare steg tas till intilliggande rum samt en groventré med mindre hall vilket är belägen i kökets bortre del.

Rum – Med praktisk belägenhet och ingång till både vardagsrum och kök återfinns ett rum med många ändamålsmöjligheter – så som kontor, sovrum eller matsal. Rummet är inrett med ljusgrå plastmatta, vita tapeter och vita skivor i tak. Rummet har även försetts med två platsbyggda garderober.

Vardagsrum – Med nära belägenhet till tidigare nämnt rum och hall återfinns ett rymligt vardagsrum med mycket god möblerbarhet. De stora fönstren i två olika väderstreck bringar gott ljusinsläpp och därmed erbjuds ett ljust och luftigt utrymme att vistas i. Rummet är inrett med trägolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

 

Övre plan

Hall – Vidare upp på övre plan nås en möblerbar hall med härliga snedtak som bringar karaktär till utrymmet. Hallen är inredd med ljus heltäckningsmatta, beigea tapeter och vita skivor i tak. Från utrymmet nås en oinredd vindsgarderob, balkong (saknar räcke), två sovrum samt vindslucka.

Sovrum – Placerat på hallens högra sida nås första sovrummet, vilket har god möblerbarhet och plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med grå plastmatta, tapeter med vackert medaljongmönster samt vita skivor i tak. Här finns goda förvaringsmöjligheter i såväl den stora vindsgarderoben som de två platsbyggda garderoberna på rummets kortsida.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt rum återfinns ytterligare ett mycket rymligt sovrum. Här finns stora möjligheter att skapa en härlig atmosfär att vakna upp i, med god plats för dubbelsäng samt ytterligare önskvärt möblemang. Rummet är inrett med ljus heltäckningsmatta, gröna tapeter och vita skivor i tak.

 

Källarplan

Rum – Källaren består av en mindre del och är inredd med betonggolv, betongväggar och skivor i tak. I rummet återfinns en gammal panna (ej i bruk) samt tvättkar. I källaren återfinns även luckan som leder vidare in till torpargrunden.

Övriga byggnader

Uthus – Beläget mellan ladugård och bostadshus återfinns ett uthus med plats till såväl trädgårdsredskap som gräsklippare. Byggnaden är uppbyggd av plåt på väggar och tak.

Ladugård – En större byggnad med plats för djurhållning. Byggnaden är uppdelad i tre sektioner där den stora sektionen innehar tre hästboxar samt två ytterligare boxar. Vidare återfinns ytterligare två sektioner med möjlighet till förvaring av hö eller tillbehör samt ett mindre loft. Byggnaden innehar träfasad, eternittak samt trägolv och är försett med el samt vattenledning från brunnen.

Övriga upplysningar

Övriga upplysningar

Anbud – Fastigheten säljs genom anbud. Anbud ska lämna till Flinks Fastighetsförmedling, Storgatan 26, 666 30 Bengtsfors eller via epost till [email protected] tillhanda senast kl. 24.00 den 9 november 2018. Fastigheten säljs med fri prövningsrätt.

Jakträtt – Med fastigheten medföljer jakträtt med två platser i Harnäs älgjaktslag. Småvilktsjakt drivs gemensamt i Harnäs jaktområde.

Fiskerätt – Enligt säljarens uppgifter finns fiskerätt i Östra Silen men fiskerätten är inte uträtt av Lantmäteriet.

Skogsbedömning – Skogsbruksplan uppdaterad 2018-07-04 finns tillgänglig. Se separat dokument.

Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Årjängs kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 3700 kr för privatpersoner.

Uppvärmning – Den gamla pannan är ur funktion och uppvärmning saknas.

Energideklaration – Bostadsbyggnaden har inte använts under längre tid och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Pantbrev – De skriftliga pantbreven på totalt 32.300 kr är bortkomna. Ansökan om dödning skickades till Lantmäteriet 2019-09-25. Ärendet om dödning kungörs för att fastställa om pantbrev och inteckningar kan dödas. Förfarandet tar 6 månader. Den nya ägaren till fastigheten fullföljer ärendet genom att ta bort inteckningarna eller söka nytt pantbrev.

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul på grund av generationsskifte.

Undersökningstillstånd – Fastigheten ingår i område Harnäs nr 9 där undersökningstillstånd är beviljad enligt minerallagen. Se beslutet daterat Bergsstatens beslut 2018-07-05 Dnr BS 200-346-208.

Samfälligheter

Samfällighet Årjäng SILLERUDS-GYLTENÄS S:3
fnr_170229678

Servitut

Ledningsrätt starkström, Last
1765-89/86 – 1

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
130000 kr
Tomt
135000 kr
Totalt
991000 kr
Taxeringsår
2017
Taxeringskod
120
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
32300 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare/torpargrund
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Eternitplattor
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Tvåkammarbrunn.
Uppvärmning
Saknas
El
350 kr/månad
Försäkring
154 kr/månad
Total driftskostnad
504 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Harnäs 43, Årjäng

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.