Fritidshus med idyllisk lantlighet och lugn omgivning!

Utgångspris 495 000 kr · Kvarnviken Osterud 2, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Varmt välkomna till ett ombonat och hemtrevligt fritidshus med idyllisk belägenhet på den dalsländska landsbygden. Här hittas ett harmoniskt lugn som ackompanjeras av fågelkvitter och varma sommardagar i stillhet. Stugan är uppförd under 1988 och har en social och gemytlig planlösning med ett sovrum, lagom stort badrum med dusch, stort sällskapsrum med kök och en trevlig altan med stilla läge och många soltimmar. På fastigheten återfinns även en gäststuga som byggdes ca 2004 vilken inhyser ett isolerat rum samt förrådsutrymme och plats för vedförvaring. På denna fastighet kan barnfötter springa fritt i den stora trädgården och såväl midsommar som semestertider kan få en självklar plats för avkoppling och umgänge med familj och vänner. Varmt välkomna på visning för att uppleva denna idylliska röda stuga med vita knutar och dess underbara omgivning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Stor tomt med utsikt över intilliggande damm
  • Djupborrad brunn och trekammarbrunn med infiltration
  • Underbar samlingsplats för familj och vänner
  • Soldränkt trädgård med lugn omgivning

Planlösning

Sällskapsrum – Välkommen in genom ytterdörren i öst där det stora sällskapsrummet beträds. I anslutning till entrén finns god plats för hatthylla och skoställ till förvaring av sommarens nätta ytterkläder. I direkt anslutning till entrén beträds därefter en lagom stor kokvrå för lättare middagstillagning. Köket är utrustat med liten bordsugn, två spisplattor samt litet kylskåp och är inrett med köksinredning i en härlig solgul nyans. Vidare erbjuds gott om plats för både matgrupp som soffmöblemang intill den vackra öppna spisen placerad i rummets centrala del (ej godkänd för eldning). I övrigt är rummet inrett med träpanel på väggar och tak, ett vackert trägolv samt fylls av härligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck.

Badrum – På höger hand från ytterdörren nås ett lagom stort badrum med duschmöjlighet som renoverades ca 2009. Rummet är inrett med beige våtrumsmatta på golv, en kombination av vitmålad vävtapet och beige våtrumstapet i duschutrymmet. Rummet är utrustat med toalettstol, dusch, handfat, hydrofortank samt varmvattenberedare á 100 liter.

Sovrum – Vidare in från köksavdelningen hittas stugans sovrum. Rummet inhyser idag våningssäng (kvarlämnas) samt plats för ytterligare möblemang och två garderober. Rummet är inrett med vackert trägolv, småblommiga tapeter och trätak. Här finns alla möjligheter för en god natts sömn under semestern!

Altan – Vidare från byggnadens sydvästra del hittas den dörr som leder vidare till den soldränkta altanen. Här kan lugna grillkvällar avnjutas i kvällssolen, barnlek överskådas och stilla omgivning beskådas.

Övriga byggnader

Gäststuga – En mindre gäststuga uppförd på plintar/torpargrund med träpanel och plåttak. Byggnaden inhyser ett isolerat rum inrett med laminatgolv, träväggar och trätak som uppvärms med elelement. På byggnadens västra gavel hittas ett förrådsutrymme som inhyser en extra frys och på byggnadens baksida finns plats för vedförvaring.

Övriga upplysningar

Båtplats – Enligt säljaren uppgifter kan båtplats ordnas i sjön Lelång.

Fiber – Fiber finns ej inkopplat till fastigheten men fiberkabel finns draget vid grusvägen intill. Fastigheten ligger inom området för Ärtemarks Fiberförening.

Öppen spis – Den öppna spisen är ej kontrollerad och bör därför besiktigas innan den tas i bruk.

Avstyckning – Försäljningsobjektet avstyckas från annan fastighet. Avstyckningen beräknas vara klart under maj/juni 2019. Den preliminära beteckningen för den nybildade fastigheten är Bengtsfors KVARNVIKEN 1:76. Den preliminära arealen på fastigheten är 1684 m2. Bifogad karta är preliminär. Vägservitut kommer att inskrivas till förmån för den nybildade fastigheten.

Taxeringsvärde – Fastigheten bildas under vår 2019 och har inte fått taxeringsvärde från Skatteverket ännu.

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus (mindre än 4 månader per år) och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
kr
Tomt
kr
Totalt
kr
Taxeringsår
Taxeringskod
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
0
Totalt pantvärde
kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Fritidshus
Grund
Krypgrund
Grundmur
Plintar
Stomme
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis (ej kollad)
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. 3 kammarbrunn med infiltration
Uppvärmning
Direktverkande el

Renhållningskostnaden avser årsavgiften för fritidshus. 80 kr per tömning tillkommer. Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Huset nyttjas sommartid.

El
632 kr/månad
Vatten/Avlopp
33 kr/månad
Renhållning
45 kr/månad
Försäkring
167 kr/månad
Total driftskostnad
877 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Kvarnviken Osterud 2, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.