Fritidshus med egen sandstrand och brygga!

Utgångspris 795 000 kr · Åsnebo 8, Dals Långed
Budgivning pågår

Högsta bud:
1 000 000 kr - Budgivare 2

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med sagolik och vidsträckt utsikt över Laxsjön med Baldersnäs Herrgård vackert beläget på andra sidan det glittrande vattnet hittas denna sommaridyll. Den underbara tomten i flera etage mäter 410 kvadratmeter och är något utöver det vanliga. Fastigheten erbjuder egen sandstrand med brygga i naturnära och rofyllt område med avkopplande kvällssol och magiska solnedgångar där den underbara omgivningen kan insupas vid den inglasade altanen byggd 2013. Fastigheten har genomgått flera renoveringar under senare år med 2-glas isolerglasfönster (2015), byte av golv (2000), öppnat upp mellan rum och fräschat upp interiören. Ett fritidshus som erbjuder livskvalitet utöver det vanliga för såväl gammal som ung, en fantastisk plats för firande av högtider, semestrar eller bara sätta guldkant på vardagen. Inom badrocksavstånd nås den egna stranden där ett svalkande dopp kan tas, solbrännan bättras på och motionssimningen genomföras. Välkomna att möta sommaren vid underbara Åsnebo 8!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Oslagbart läge med egen sandstrand och brygga i Laxsjön
  • Njutbara solnedgångar i horisonten
  • Nya 2-glas isolerglasfönster 2015
  • Närhet till rofyllda promenader i Åsnebo naturreservat

Planlösning

Entréplan

Inglasad altan– Vid beträdande av fastigheten uppdagas en makalös utsikt över Laxsjön, denna kan även avnjutas från första parkett i det inglasade uterummet med gott om plats för matgruppen. Från altanen nås även trädgården med enkelhet och vidare steg ner till stranden är få.

Kök – Vidare från den inglasade altanen beträds stugans kök, här finns gott om utrymme för att förbereda måltiden som kan bespisas i intilliggande vardagsrum eller ute i det fria. Rummet är inrett med ljus plastmatta på golv, en kombination av vitmålad bröstpanel och tapeter i behaglig ljusgrön nyans samt vitmålad träpanel i tak. Köket är försett med litet gasolkylskåp, liten gasolplatta och erbjuder stora arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor.  

Vardagsrum – Med öppen planlösning mot köket hittas det rymliga vardagsrummet. Här erbjuds gott om plats för flera möblemang där familj och vänner kan samlas för spelkvällar och avkoppling. Utrymmet är inrett med ljus plastmatta, vitmålad bröstpanel som kombineras med havsblå tapeter och vitmålad träpanel i tak. Den otroligt dekorativa braskaminen är ett härligt blickfång i rummet (ej besiktigad) och kan sprida härliga stämningsfulla brasor om den tas i bruk.

Sovrum – Med belägenhet bakom köket hittas stugans rymliga sovrum där plats erbjuds för minst två enkelsängar och förvaringsmöblemang. Vid behov ryms även våningssängar eller dubbelsäng. Rummet är inrett likt intilliggande kök med ljus plastmatta, vitmålad bröstpanel som kombineras med ljusgrön tapet och vitmålad träpanel i tak.

Övriga utrymmen

Fristående förråd – Med belägenhet i tomtens norra hörn hittas ett fristående förråd som inhyser både utedass och förvaringsutrymme till trädgårdsverktygen.

Övriga upplysningar

Solceller – Fastigheten är försedd med solceller som fungerar för att driva lampor och tv (12V).

Renoveringar – Fastigheten har delvis renoverats under senare år och har under 2000-talet fått nytt golv i hela stugan och i övrigt större öppning mellan rum och uppfräschad interiör. Ca 2013 byggdes den inglasade altanen och ca 2015 försågs stugan med nya 2-glas isolerglasfönster (ej i sovrum).

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus (mindre än 4 månader per år) och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Elskåp – Det finns ett elskåp beläget vid tomtgränsen om man önskar koppla in el till fastigheten. 

Strandskydd – Fastigheten ligger inom strandskyddat området vilket innebär att strandskyddsdispens måste sökas för om-, till-, och nybyggnad.

Samfälligheter

Samfällighet Bengtsfors ÅSNEBO S:2
fnr_140851740

Servitut

Avtalsservitut kraftledning, Last
1460IM-07/18693 – 1, 2007-05-28

Säljarnas egna ord

Strandläget, närhet till skog. Ligger vid rätt sida av sjön med tanke på solen och fina solnedgångar.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
kr
Tomt
358000 kr
Totalt
358000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
213
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
1
Totalt pantvärde
100000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Grund
Krypgrund
Grundmur
Plintar
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas energiglas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Vatten saknas. Avlopp saknas.
Uppvärmning

Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2.685 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Renhållningskostnaden avser årsavgiften för fritidshus. 80 kr per tömning tillkommer.

Renhållning
45 kr/månad
Försäkring
167 kr/månad
Total driftskostnad
212 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Åsnebo 8, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.