Fantastisk skogsfastighet med två bostadshus och egen strandlinje!

Prisidé, anbud senast 2020-08-21 6 500 000 kr · Rämne 209 - 210, Ed
Visningar
 • Lördag 8 aug 11:00 - 11:45
  FULLBOKAD
 • Lördag 8 aug 11:45 - 12:30
  Anmälan krävs, begränsade antal platser pga Covid-19. Välkommen!
Boka här

I de dalsländska skogarna, beläget mitt emellan Bengtsfors och Dals-Ed, ligger vackra Rämne 209 & 210 med enskilt läge ca 100 meter från vattnet. Genom praktfulla grindar välkomnar den unika fastigheten om ca 77 hektar, högt beläget med rofylld utsikt över vackra Torrsjön! Två bostadsbyggnader, historisk ”arrestbyggnad” och stort traktorgarage hittas på fastigheten tillsammans med ett pittoreskt lusthus i anslutning till den egna strandlinjen. Till fastigheten följer 77,3 hektar produktiv skogsmark uppdelad i 9% tall, 71% gran och 20% lövskog. Medelbonitet på skogen är 7,3 m3sk/hektar och virkesförrådet är 10 684 m3sk med förslag på 2210 m3sk föryngringsavverkning enligt skogsbruksplan upprättad 2020-07-10. Jakträtt medföljer med 2 platser i Edsvikens älgjaktslag samt möjlighet att jaga småvikt på egen mark. Ett ställe som måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning! Fastigheten säljs genom anbud, prisidén är 6.500.000 kr. Sista anbudsdag 2020-08-21.

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

 • Unikt läge vid vackra Torrsjön
 • Två vackert bevarade bostadsbyggnader
 • Lusthus vid egen strandlinje
 • 77,3 hektar produktiv skogsmark
 • Inkopplad fiber

Planlösning Rämne 210

Entréplan

Hall – Innanför den pampigt spröjsade ytterdörren öppnar en rymlig möblerbar hall upp vilket bjuder in till bostadens karaktär och luftighet. Den rymliga hallen får otroligt ljusinsläpp via tre fönster och glaspartier i dörr vilket skapar känslan av en inglasad veranda där ägorna vilar rofyllt utanför. Rummet är inrett med plastmatta på golv, gröna tapeter och vitmålat tak samt erbjuder vidare gång till övre plan, intilliggande vardagsrum och otroligt rymligt kök.

Vardagsrum – På höger hand om hallen stoltserar det salsliknande vardagsrummet med spatiös yta och enastående vackert burspråk där naturen utanför bekläder väggen likt en tavla. Rummet har vackert ljust trägolv, mönstrade tapeter och vitmålat tak vilka kläds in med vackert listverk, snickarglädje och vackert bevarade spegeldörrar.

Matsal – I anslutning till såväl kök som vardagsrum återfinns en mysig matsal där middagsbjudningarna kan pågå långt in på småtimmarna. Rummet är inrett i stil med intilliggande vardagsrum med vackert ljust trägolv, mönstrade tapeter och vitmålat tak samt stora fönster vilket bjuder på trivsamt ljusinsläpp från både öst och norr.

Kök – I hjärtat av bostadsbyggnaden väntar ett ordentligt arbetarkök med utrymme för hemmakocken att stolt visa upp sina kunskaper. Här kan ytterligare arbetsytor och förvaring byggas till och ett svårslaget kök kan vackert stoltsera med sin närvaro. Rummet är inrett med bevarat trägolv, vackert herrgårdsliknande väggpanel vilket kombineras med ljusa tapeter och vitmålat tak samt kaklade ytor i anslutning till vedspisen. Köket är utrustat med diskho (kran saknas), vedspis och kylskåp. Vedspisen är godkänd för eldning och sprider behaglig värme under kyligare dagar.

Groventré – I anslutning till bostadens västra kortsida hittas den praktiska groventrén, vilken med sin direkta anslutning till köket underlättar efter storhandlingen. Rummet är inrett med betonggolv, panelväggar, paneltak och inhyser garderober för goda förvaringsmöjligheter till ytterkläderna.

 

Övre plan

Hall – Tillbaka till entréhallen hittas trappan som leder vidare upp till övre plan. Väl uppe möter en rymlig hall med stora möblerbara ytor och vidare utgång till balkong i njutbart söderläge. Hallen är inredd med trägolv, ljusa tapeter och vitmålat tak samt inhyser ett mindre kallförråd. Här finns gott om utrymme att inreda ett praktiskt allrum.

Balkong – Ute på balkongen kan en uppiggande kopp kaffe avnjutas i de värmande solstrålarna och blicken kan stillsamt vila på den vackra omgivningen.

Sovrum – Ett rymligt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och fristående möblemang, i den lilla nischen kan förslagsvis skrivbord, byrå eller sittplats placeras. Rummet är ljust och luftigt med vackert trägolv, ljusa tapeter och vitmålat tak samt ljusinsläpp från fönster i väst. I rummet finns ett praktiskt förrådsutrymme placerat i anslutning till nischen.

Sovrum – Mysigt sovrum med plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang. Här finns goda möjligheter för en god natts sömn och ett härligt uppvaknande med naturen som sällskap utanför fönstret. Rummet är inrett med trägolv, ljusa tapeter och vitmålat tak samt inhyser en praktisk kallgarderob.

Planlösning Rämne 209

Fastigheten är uppförd med torpargrund/källare, natursten, träpanel och betongtegeltak. Huset är utrustat med 2-glasfönster och el samt är tilläggsisolerat.

Entréplan

Hall – Välkommen in i fastighetens andra bostadshus. Innanför ytterdörren möter en mindre hall vilket är inredd med plastmatta, träpanel på väggar och trätak.

Kök – Vidare beträds det rymliga köket. Ett härligt lantkök med gulmålad träpanel på väggarna och en dekorativ vedspis centralt beläget i rummet. Köket är utrustat med spis, arbetsbänk med förvaring i skåp och lådor samt kombinerad kyl/frys. Vedspisen är godkänd för eldning och bjuder på härliga sprakande brasor.

Vardagsrum – Innanför köket beträds det rymliga vardagsrummet vilket erbjuder gott om plats för soffgruppen. Rummet är inrett med trägolv, träpanel på väggar och träpanel i tak. I rummet hittas även en vacker kamin vilket kan bjuda på njutbara brasor om den tas i bruk (ej besiktigad).

Sovrum – Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng. Rummet är inrett med trägolv, träpanel på väggar och träpanel i tak samt inhyser en garderob. 

Övre plan

Vindsrum – Via den utvändiga trappan nås ett oinrett vindsrum på övre plan med möjlighet att inreda ytterligare en våning om behov finns.

Arresten

I den historiska byggnaden vilket kallas ”arresten” finns möjlighet för gästerna att sova över. Enligt tidningsartikel från Dalslänningen 1999 rymde stugan polismyndigheten i Ed från 1930-talet till 1952. Under krigsåren passerade 5000 norska flyktingar genom stationen. Se mer kuriosa i bifogad bild.

Entréplan

Hall – En smal hall vilket leder vidare till fyra ytterligare rum. Hallen är inredd med trägolv, grönmålade väggar och vitmålat tak.

Rum – Ett större rum till vänster hand om hallen som med fördel kan nyttjas som vardagsrum. Utrymmet är inrett med plastmatta, grönmålad träpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak.

Rum – På höger hand om hallen hittas ett mindre rum som med fördel kan nyttjas som sovrum. Utrymmet är inrett med trägolv, ljusgrön träpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak.

Rum – Likt tidigare nämnt utrymme hittas ett mindre rum som med fördel kan nyttjas som sovrum. Rummet är inrett med trägolv, ljusgrön träpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak.

Övriga byggnader

Traktorgarage – Ett rymligt traktorgarage med lysrör i tak. Byggnaden är uppförd med betonggolv, träpanel och plåttak samt inhyser även utedass.

Lusthus – Nere vid vackra Torrsjön hittas ett pittoreskt litet lusthus vid den egna strandlinjen. Picknickkorgen kan med enkelhet bäras hit och kaffet smakar extra bra i denna härliga omgivning.

Övriga upplysningar

Vatten/avlopp – Fastigheten är försedd med grävd brunn, vattenledningar saknas. Avlopp saknas. Enligt vattenprov daterad 1997 är vatten tjänligt.

Eldstäder – Vedspisar i båda bostadshus ska enligt kontakt med Sotar’n på Dal vara sotade 2016, brandskyddskontroll utfördes 2013. Kamin i vardagsrum på Rämne 209 är ej kontrollerad.

Fiber – Fiber finns kopplat till fastigheten.

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus i många år och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Friskrivningsklausul– Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga. av generationsskifte.

Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Dals-Eds kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 4600 kr för privatpersoner.

Skogsbruksplan – Skogsbruksplan finns upprättad juli 2020, se separat handling hos mäklaren.

Jakträtt – Till fastigheten följer jakträtt med två platser i Edsvikens Älgjaktslag samt möjlighet att jaga småvilt på egen mark. Det finns en grisåtel på fastigheten som ägs av annan jägare och som kommer att tas bort från fastigheten.

Strandskydd – Fastigheten ligger delvis inom strandskyddat område. Alla form av byggnation (tillbyggnad, anläggande av altan, trädäck, nybyggnad av gäststuga/förråd mm) inom strandskyddat område kräver dispens och i vissa fall även bygglov. Mer information om strandskyddsdispens finns på Dals-Ed kommuns hemsida.

Gemensamhetsanläggningar – Fastigheten har andel i Rämne-Uddane Vägsamfällighet som förvaltar gemensamhetsanläggningen GA:2. Ingen årsavgift är fastställd utan avgifter betalas vid behov och fastställs av föreningen. Fastigheten har andel i gemensamhetsanläggning GA:3 (väg) tillsammans med grannfastigheten Dals-Ed Håbols-Näs 1:34.

Anbud – Fastigheten säljs genom anbud. Prisidén är 6.500.000 kr. Anbud ska lämna till Flinks Fastighetsförmedling, Storgatan 26, 666 30 Bengtsfors eller via epost till [email protected] tillhanda senast 2020-08-21 kl. 24.00. Fastigheten säljs med fri prövningsrätt.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning DALS-ED RÄMNE GA:2
GA2

Gemensamhetsanläggning DALS-ED RÄMNE GA:3
GA1

Samfälligheter

Samfällighet DALS-ED RÄMNE S:1
samfallighet_1

Servitut

Nyttjanderätt, Last
8, 2018-01-17

Avtalsservitut, Last
7, 2003-07-17

Avtalsservitut, Last
5, 1983-05-11

Avtalsservitut, Last
1438IM-03/24405 – 1

Avtalsservitut, Last
15-IM6-83/2062 – 1, 1994-12-16

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
kr
Tomt
95000 kr
Totalt
3377000 kr
Taxeringsår
2017
Taxeringskod
113
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
5
Totalt pantvärde
170000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Natursten
Grundmur
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedspis
Fönster
2-glas, 1+1 glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om. Avlopp saknas.
Uppvärmning
Vattenmantlad vedspis/el

Fastigheten används som fritidshus.

El
500 kr/månad
Renhållning
132 kr/månad
Försäkring
747 kr/månad
TV-anläggning/internet
63 kr/månad
Total driftskostnad
1378 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Rämne 209 - 210, Ed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.