Familjevänlig villa med närhet till naturen!

Utgångspris 495 000 kr · Åsen 2, Dals Långed
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Med enskilt läge längsmed väg 172 uppdagas en gemytlig villa med belägenhet i skogsbrynet. Villan är uppförd på 1,5 plan och erbjuder en planlösning bestående av bland annat tre sovrum, stora sällskapsytor att umgås på samt mycket förvaringsutrymmen. Placerat intill bostadshuset återfinns en stor garagebyggnad med förvaringsmöjligheter, loft och ett isolerat rum med element vilket kan nyttjas utmärkt för tonåringen, gästen eller egenföretagaren. Fastigheten har under 2017 försetts med ny pelletspanna och husets vackra bevarade detaljer från förr har fullständigats med nya tapeter och invändig målning för ett modernare uttryck och härligt samspel mellan årtiondena. Varmt välkommen att besöka denna trevliga villa!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Enskilt läge med lantlig belägenhet
  • Större garagebyggnad med flera ändamålsmöjligheter
  • Ny pelletspanna 2017
  • Familjevänlig planlösning med minst tre sovrum

Planlösning

Entréplan

Hall – Efter beträdande av en stenlagd altan med god möblerbarhet och ostört läge nås en mycket rymlig hall med gott om plats för upphängning av kläder. Från rummet kan vidare steg tas till samtliga rum på entréplan samt även trappan till både övre och nedre plan. Rummet är inrett med praktisk plastmatta, tapeter i mörkgrå nyans samt vitmålat tak och här återfinns även en garderob som komplement där resterande ytterkläder kan förvaras.

Kök – Välkommen in i ett stort och arbetsvänligt kök i ljus färgsättning där dåtidens charm harmoniskt möter en klassisk färgsättning. I köket återfinns mycket goda förvaringsmöjligheter i stora skåp och flertalet lådor samt även plats för större matgrupp där familjen med nöje kan samlas. Rummet är inrett med en vacker plastmatta på golv, ljusa tapeter samt vita skivor i tak och vid kökets arbetsytor har väggarna beklätts med ljusblått kakel. I övrigt är rummet försett med kombinerad kyl/frys från Whirlpool, diskmaskin från Husqvarna (ca 2015), äldre spis från Cylinda och fläkt från Electrolux. 

Sovrum – Med entré från köket beträds ett rymligt sovrum med belägenhet i bostadens norra ände. Rummet är beklätt med stavparkett, behagligt grå tapeter med en kontrasterande fondvägg i rosa nyanser samt vitmålat tak. Rummet är även försett med en praktisk inbyggd garderob för goda förvaringsmöjligheter där golvytan inte försummas.

Vardagsrum – Vidare till bostadens östra del hittas ett vidsträckt vardagsrum med stora fönsterpartier där gott ljusinsläpp från den behagliga morgonsolen sprids in i rummet. Vardagsrummet är berikat med vacker stavparkett som kombineras med vita tapeter med en kontrasterande fondvägg och vitmålat tak. I rummet finns mycket gott om plats för såväl soffa som matgrupp och bringar därmed ett utmärkt utrymme att vistas i med familj och i goda vänners lag.

Hygienrum – Tillbaka via hallen nås såväl hygienrum som WC. Utrymmet är rymligt och ger ett ombonat välkomnande med sin varma färgsättning. Materialvalen består av svartvit klinkers som kombineras med ljusgrått kakel och en fondvägg i röd mosaik. Vidare är rummet försett med dusch, bidé, handfat och tvättmaskin från Beko.

WC – Vägg i vägg med intilliggande hygienrum återfinns entréplanets WC. Rummet är lagom stort och inrett med samma svartvita klinkers som tidigare nämnt rum, vitt kakel på väggar och vitmålat tak. Rummet är försett med toalettstol samt handfat.

 

Övre plan

Hall – Med vidare steg upp till övre plan beträds en större möblerbar hall med charmiga vinklar och vrår som berikar utrymmet. Golvet är beklätt med karaktärssättande trägolv som kombineras med gråmålade tapeter och vita skivor i tak. I rummet kan vidare utsikt över trätopparna avnjutas genom treglasfönster i söder.

Sovrum – Vidare från hallen nås ett mycket rymligt sovrum där god möblerbarhet kombineras med tuffa tapeter och praktisk vindsgarderob. Golvet är beklätt med ljusgrå plastmatta, väggar tapetserade i gråsvart kulör som effektfullt sammanflätas med graffittimönstrade detaljer. I rummet återfinns som tidigare nämnt en praktisk vindsgarderob och som komplement till detta även ytterligare en garderob där kläderna har gott om plats att struktureras upp. Rummet är även försett med ett treglasfönster där möjlighet att njuta av utsikten som avspeglas med vy mot intilliggande grönområde erbjuds.

Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt rum hittas ytterligare ett sovrum med god möblerbarhet som bjuder på plats för såväl dubbelsäng som övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med praktisk plastmatta, vita tapeter och dekorativ fondvägg beklädd med amerikainspirerat mönster samt vitmålat tak. Rummet har den stora lyxen att berikas med egen WC inrett i samma stil som sovrummet och är försedd med handfat och toalettstol under det karaktärsfulla snedtaket. Vidare återfinns även en större klädkammare där gott om plats ges för kläder och skor.

 

Källarplan

Hall – Vidare ner på källarplan beträds en rymlig hall med förvaring i platsbyggd garderob. Utrymmet är inrett med målad betong på golv, väggar och tak samt leder vidare till källarplanets övriga utrymmen.

Rum – Beläget invid tidigare nämnt utrymme nås ett lagom stort rum inrett med betong på golv och tak samt en kombination av betong och träpanel på väggar. Rummet kan med fördel inredas som hobbyrum, kontor eller förråd.

Gillestuga – Vidare beträds en rymlig gillestuga med bardisk och platsbyggd vinförvaring. Rummet kan därmed utgöra ett socialt utrymme där nya minnen kan skapas med goda vänner. Rummet är inrett med betonggolv samt väggar i tegel, träpanel och betong.

WC – Även källarplan har berikats med en WC. Rummet innehar en charmig interiör med kakel i ljusgrå nyans beklädd med vacker bård med svart spetsmönster. Vidare är rummet försett med toalett och handfat i puderrosa nyans vilket harmoniskt samspelar med övrig färgsättning.

Tvättstuga – En rymlig tvättstuga med gott om plats för tvättning samt sortering och upphängning av tvätt. Rummet är inrett med betong på golv, väggar och tak samt inhyser badkar samt tvättho och arbetsbänk.

Pannrum – Beläget i källarens nordöstra del hittas bostadens pannrum. Rummet är inrett med betong på golv, väggar och tak samt inhyser en ny pelletspanna från Pellmax med brännare installerat under december 2016/januari 2017. Den gamla pannan står kvar men är ej inkopplad.

Övriga byggnader

Garage – Till väster om huset ligger ett större garage beläget med goda förvaringsmöjligheter, isolerat rum med element samt loft. Här finns gott om plats för såväl bil som hobbyverksamhet och byggnaden är uppförd med betonggolv, träpanel och plåttak.

Jordkällare – En jordkällare återfinns på tomtens östra del där såväl potatis som sylt kan förvaras.

Vedskjul – Med direkt anslutning till garagebyggnaden återfinns en byggnad som inhyser såväl vedförvaring som hundgård.

Övriga upplysningar

Larm – Larmutrustning från Verisure finns installerat i fastigheten och kvarlämnas vid försäljning.

Flera fastigheter – Försäljningsobjekt består av ÅSEN 1:30 (2088 m2) och Åsen 1:31 (2627 m2).

Renoveringar

2014 – Tapetsering och målning av invändiga ytskikt

2017/2018 – Ny pelletspanna installerades.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
G
Prestandavärde
221
Utförd
2018-11-09
Taxeringsvärde
Byggnad
355000 kr
Tomt
126000 kr
Totalt
481000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
2
Totalt pantvärde
361000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä/betong
Fasad
Tegel/trä/plast
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn. Enskilt avlopp.
Uppvärmning
Pelletspanna

Värmekostnaden avser 10 pall pellets. Kostnaden för renhållning avser årsavgiften. 76 kr per tömning tillkommer.

Värme
1941 kr/månad
El
1075 kr/månad
Vatten/Avlopp
74 kr/månad
Sotning
86 kr/månad
Renhållning
83 kr/månad
Försäkring
408 kr/månad
Total driftskostnad
3667 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Åsen 2, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.