Familjevänlig villa i eftertraktat område!

Utgångspris 750 000 kr · Buvägen 6, Dals Långed
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

På Buvägen 6 ligger denna rymliga 1,5plansvilla med belägenhet endast ett stenkast från Ekhagskolan, Stenebyskolan, fotbollsplan och strövområden vilket gör det till en trevlig plats för familjen. Här erbjuds en hemtrevlig planlösning med en boarea om 122 kvadratmeter vilket disponerar de sociala utrymmena på entréplan med en stor altan i sydöst samt ett sovrum och toalett. På övre plan hittas ytterligare tre möjliga sovrum samt badrum och praktiska stora klädkammare. På källarplan hittas garage med plats till en bil, tvättstuga, pannrum och gott om förvaringsmöjligheter. Den rymliga och inbjudande trädgården omfattar en stor tomt om hela 1270 kvadratmeter där det finns gott om plats för odlingar och massor av plats till lek och bus. Följ gatan upp och ni når Ekhagsvallen och ytterligare 250 meter bort ligger Ekhagsskolan, en praktisk belägenhet som underlättar vardagspusslet. Vi ses på visningen!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Belägenhet i eftertraktat område
  • Rymliga ytor och social planlösning
  • Stor och inbjudande tomt
  • Renoverat kök 2013
  • Goda förvaringsmöjligheter

Planlösning

Entréplan

Hall – Innanför ytterdörren möter en ljus och hemtrevlig hall med gott om möjligheter för upphängning av ytterkläderna. Rummet är inrett med praktisk plastmatta på golv, vitmålad bröstpanel vilket kombineras med vackra blommönstrade tapeter i ljusgrå färgsättning och ljus träpanel i tak. På höger hand om ytterdörren återfinns en stor WC, på vänster hand leder trappan till övre plan och längre fram i hallen hittas de rymliga sociala utrymmena.

WC – En stilfull WC i lugn och harmonisk färgskala, rummet är inrett med våtrumsmatta med parkettkaraktär, vitmålad bröstpanel som kombineras med randiga tapeter i ljusblå färgskala och ljus träpanel i tak. Rummet är försett med toalettstol och handfat med goda förvaringsmöjligheter.

Kök – Ytterligare några steg ner i hallen nås köket på höger hand. Ett rymligt och trivsamt utrymme med gott om plats för familjen att samlas och laga mat tillsammans. Köket renoverades under 2013 och inreddes med mörkt laminatgolv, ljusa tapeter med behagligt blommönster och vita skivor i tak. Köksinredningen är vit med träfärgad bänkskiva och har vackra vitrinskåpsdetaljer, infällda spotlights i tak och grått mosaikkakel bakom arbetsbänken. Köket är utrustat med spishäll, ugn, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt integrerad micro och från köket nås även ett praktiskt skafferi. Vidare finns lite sysselsättning kvar till den händiga, såsom att sätta lister, installera de sista spotlights och annat småfix.

Matsal – Köket har öppnats upp mot intilliggande rum och erbjuder här en rymlig matsal med plats för den större matgruppen. Den sociala planlösningen möjliggör ett umgänge mellan rummen och underlättar konversation och rörelse mellan kök, matsal och vardagsrum. Matsalen är inredd med klassiskt parkettgolv, vitmålad bröstpanel, vita tapeter med blommönster och träspont i tak.  

Vardagsrum – Ett omfångsrikt vardagsrum med god möblerbarhet för den stora soffgruppen. Här får hela familjen med vänner plats att njuta av en filmkväll tillsammans, alternativt kan den stora altanen intill beträdas och umgänget istället flyttas ut vid fint väder. Vardagsrummet är inrett med klassiskt parkettgolv, mörkgrå tapeter och vita skivor i tak. Genom den stora dubbeldörren i glas sprids behagligt dagsljus in till rummet och skapar ett ljust och härligt utrymme att vistas i.

Altan – Ute på den stora altanen finns plats för såväl matgrupp som loungemöbel, solstolar och grill. Altanen ligger belägen vid villans sydöstra kortsida och erbjuder sol från morgon till eftermiddag. Njut av första kaffekoppen för dagen eller rulla ut handduken och fånga några soltimmar.

Sovrum – Vägg i vägg med vardagsrummet hittas villans första sovrum som förslagsvis kan inredas med enkelsäng och skrivbord. Rummet är inrett med plastmatta, ljusgrå tapeter med dekorativ fondvägg i samma färgskala samt ljust trätak. I rummet erbjuds fyra garderober för goda förvaringsmöjligheter och ett större fönster i sydöst bjuder på gott om dagsljusinsläpp.

 

Övre plan

Hall – Vidare upp på det övre våningsplanet möter en rymlig möblerbar hall inredd med heltäckningsmatta, vitmålad bröstpanel, ljusgrå tapeter och ljus träpanel i tak.

Sovrum – Ett mindre sovrum med snedtak vilket även kan nyttjas som klädkammare eller kontor beroende på behov. Rummet är inrett med mörkt laminatgolv, vitmålade väggar som kombineras med en fondvägg med svart blommönster och vitmålad träpanel i tak.

Sovrum – Ett större sovrum med plats för dubbelsängen. Rummet är inrett med heltäckningsmatta, vita tapeter med blommönstrad fondvägg och träpanel i tak. Rummet har tillgång till en rymlig klädkammare som i dagsläget nyttjats som kontor. 

Sovrum – Ytterligare ett rymligt sovrum med stor klädkammare, rummet är inrett med ljus plastmatta, svarta tapeter med blommig fondvägg och vita skivor i tak. Rummet kan med fördel inredas med dubbelsäng eller enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang.

Klädkammare – En klädkammare som tidigare nyttjats som barnkammare, rummet är inrett med laminatgolv, vita tapeter med färgglad fondvägg i barnmönster samt vitmålat tak.

Badrum – Vidare hittas badrummet på övre plan, ett ljust inrett utrymme under snedtak med beige våtrumsmatta på golv, ljusbeigea våtrumsväggar och ljus träpanel i tak. Badrummet är försett med toalettstol, badkar, ett stort handfat med kommod och ett högskåp för goda förvaringsmöjligheter.

 

Källarplan

Hall – Nedan för trappan till källarplan beträds en större hall inredd med plastmatta, tapeter och vitmålad träpanel i tak.

Förråd – Ett praktiskt förrådsutrymme i anslutning till hallen.

Tvättstuga – En ljus och fräsch tvättstuga inredd med målad betong på golv och väggar samt vitmålad träpanel i tak. Tvättstugan är inredd med tvättmaskin från Matsui, torktumlare från Hoover och en tvättho.

Rum – Ett rum med golvbrunn som tidigare varit inrett som bastu. Bastuaggregat kan följa köpet.

Rum – Ett ljust och fräscht rum med vidare utgång till trädgården. Utrymmet är inrett med flytspacklat golv, vitputsade väggar och vitt tak. Från ett mindre fönster sprids gott om ljusinsläpp till utrymmet.

Pannrum – Ett större pannrum inrett med betonggolv, vita putsväggar och vitt tak. Uppvärmning sker med kombipanna (pelletsbrännare och elpatron). Brandskyddskontroll krävs innan pannan tas i bruk.

Garage – Ett större garage med plats till en bil. Här finns även utrymme för trädgårdmaskiner, arbetsbänk och verktyg. 

Säljarnas egna ord

För 8 år sedan fick vi tillträde till denna fina fastighet på en lugn och trevlig gata högt beläget med en vacker utsikt över Dalslands landskap. För den stora familjen är det ett perfekt läge då skolan ligger nära och även fotbollsplan samt motionsspår. Huset har stora och öppna ytor, en bra planlösning vilket gör det enkelt att möblera och inreda. Vi hoppas att denna fastighet kommer att sprida lika mycket glädje som den gjort för oss genom åren. 

Övriga upplysningar

Renoveringar – Huset har renoverats löpande sedan säljarnas förvärv av fastigheten 2012 inklusive kök, hall och trapp samt de inre ytskikten i nästan alla rum med tapeter och målning. Vissa renoveringar är inte helt färdigställda. Vid sitt förvärv fick de informationen att tidigare ägare bytt taket ca 2006–2008. 

Brandskyddskontroll – Efter kontakt med Sotar’n På Dal har information framkommit att innan pannan tas i bruk krävs en brandskyddskontroll. Säljaren har beställt brandskyddskontroll och annonsen uppdateras när den är utfört.

Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul enligt säljarnas önskemål då fastigheten även förvärvades med friskrivningsklausul och fullständig kännedom om renoveringar utförda innan 2012 ej finns.

Fakta

Status
Beställd
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
337000 kr
Tomt
81000 kr
Totalt
418000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
6
Totalt pantvärde
865700 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1½ planshus med källare
Grund
Källare
Grundmur
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Fönster
2-glas och 3-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Kombipanna med pelletsbrännare

Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3135 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

Värme
1250 kr/månad
El
1083 kr/månad
Vatten/Avlopp
821 kr/månad
Sotning
21 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
500 kr/månad
Total driftskostnad
3765 kr/månad

Planlösning

Adress

Buvägen 6, Dals Långed

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.