Drömlikt smultronställe 200m från sjön Lelång!

Utgångspris 795 000 kr · Södra Kvarnviken 70, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

En kvart utanför Bengtsfors med idyllisk belägenhet hittas denna rymliga tomt med ett bekvämt fritidshus gömt i den dalsländska naturen. Här finns oändliga möjligheter att skapa sommarminnen tillsammans med familj och vänner under många år framöver, en självklar plats för midsommarfirande, trädgårdsodling och avkoppling. Stugan är bekvämt utrustad med badrum, tre sovrum och ett rymligt vardagsrum med social öppenhet till intilliggande kök. I stugan finns två härliga eldstäder och runt knuten nås den stilla naturen som bjuder på härlig miljö att upptäcka, svamp- och bärplockning samt möjlighet att se ett djur eller två i skogsbrynet. Stugan uppfördes 1979 och är byggd av träd från lokalt belägen skog i området Kvarnviken, mer lokalproducerat än så kan det knappt bli! Kort sagt – en idyll få förunnat. Fastigheten visas även online på lördag 25/4 kl.10.00-10:15 via Hemnet.se : https://www.hemnet.se/bostad/fritidsboende-4rum-kvarnviken-bengtsfors-kommun-sodra-kvarnviken-70-16787002

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Glittrande sjöutsikt över Lelång 200m bort
  • Enbart 11km till centrala bekvämligheter
  • Stor tomt för lek, odling och avkoppling
  • Närhet till bad, svamp- och bärplockning

Planlösning

Entréplan

Altan – Längsmed stugans västra långsida möter en större altan med tak på väg mot ytterdörren. Altanen erbjuder gott om plats för stor matgrupp och utrymme för umgänge. I bakgrunden vilar en stilla sjöutsikt över Lelångs glittrande vatten och solen ger sällskap under eftermiddag och kväll.  

Hall – Innanför ytterdörren välkomnar en ljus, möblerbar hall med ljusinsläpp från både fönster och dörr i väst. Vid beträdande av stugan landar blicken i första hand på den vackra öppna spisen i dekorativt tegel. I övrigt är utrymmet inrett med ljust parkettgolv, vitmålade träväggar och tak samt en kontrasterande röd fondvägg.

Kök – Vidare från hallen öppnar det rymliga sällskapsrummet upp vilket är uppdelat i kök och vardagsrum. Köksdelen har en vit köksinredning vilket kombineras med vacker mönstrad tapet bakom arbetsytan i harmonisk färgsättning som sammanflätas väl med övriga färger i rummet. Köket är utrustat med spis, kombinerad kyl/frys och äldre micro som kommer att kvarlämnas vid försäljning. Här kan kocken förbereda maten i sällskap med middagsgästerna på andra sidan köksbänken.

Vardagsrum – Ett luftigt och öppet rum med gott om utrymme för både matplats och soffgrupp. I hjärtat av rummet stoltserar en vacker öppen spis som kan bjuda på otroligt stämningsfulla brasor om den tas i bruk (ej besiktigad). Utrymmet får gott om ljusinsläpp från flera fönster vilket avspeglas på den stillsamma inredningen vilket sammanflätar naturen utomhus med inomhus. Rummet är inrett med vackert trägolv, mörkbetsade träväggar samt vitbetsat trätak och utanför fönstren vilar en avkopplande sjöutsikt i nordöst.

Sovrum – Från vardagsrummet nås det första sovrummet vilket erbjuder gott om utrymme för dubbelsäng. Rummet är inrett med ljusgrå plastmatta, träväggar och vitbetsat trätak samt inhyser två garderober.

Hall – Tillbaka genom köket nås en inre hall med två sovrum vilket tillfördes fastigheten under 2007–2008. Hallen har en ytterdörr vilket leder vidare ut till trädgården via stugans kortsida i söder.

Badrum – Ett praktiskt badrum vilket renoverades i början av 2000-talet. Rummet inhyser handfat och dusch vilket leder vidare till stenkista samt en separett toalett, badrummet är i övrigt inrett med en kombination av träpanel och våtrumstapet på väggar samt våtrumsmatta och trätak.

Sovrum – Vidare till stugans andra sovrum, utrymmet inhyser två sovplatser i våningssäng som kvarlämnas vid försäljning. Sovrummet är inrett med ljust parkettgolv vilket kombineras med vitmålade träväggar och trätak som samspelar med en fondvägg i röd nyans.

Sovrum – Sist ut har vi ytterligare ett sovrum med plats för våningssäng som kvarlämnas vid försäljningoch utrymme för övrigt förvaringsmöblemang. Rummet är inrett med mönstrad plastmatta på golv, träväggar och vitmålat trätak och får behagligt ljusinsläpp från fönster i väst.

Förråd – Längsmed stugans östra långsida nås ett praktiskt förrådsutrymme vilket inhyser varmvattenberedaren och erbjuder utrymme för ytterligare förvaring. 

Övriga byggnader

Förråd – Ett praktiskt förrådsutrymme vilket inhyser ved som kvarlämnas vid försäljning.

Övriga upplysningar

Renoveringar – Fastigheten uppfördes 1979 av träd från skog i området, sedan dess har badrummet renoverats i början av 00-talet och två sovrum samt hall byggdes till ca 2007–2008.

Bad – Endast 200m från fastigheten nås Lelång där närhet till badmöjligheter finns.

Eldstäder – I stugan finns två öppna spisar, dessa är inte sotade på senare år och behöver besiktigas av sotaren innan de tas i bruk.

Vatten och avlopp – Vattenbrunn delas med grannfastigheten. Avlopp består av en stenkista från 70-talet där BDT-vattnet (gråvatten) släpps ut.

Samfällighetsförening – Fastigheten är medlem i Södra Kvarnivkens Samfällighetsförening som förvaltar den samfällda vägen. I dagsläget täcks föreningens kostnader av stats- och kommunala bidrag.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS KVARNVIKEN GA:1
GA1

Servitut

Officialservitut väg i samfälld vägmark, Förmån
15-ÄRT-791 – 1

Avtalsservitut, Förmån
1460IM-07/37114 – 1

Avtalsservitut, Förmån
1460IM-07/6502 – 1

Miss inte filmen om fastigheten: https://www.youtube.com/watch?v=Q_s_si5-eJs&t=5s

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
217000 kr
Tomt
82000 kr
Totalt
299000 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
0
Totalt pantvärde
kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Fritidshus
Grund
Krypgrund
Grundmur
Betongsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Plåt
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.
Uppvärmning
Direktverkande el

Uppvärmning ingår i kostnad för el (inte uppvärmd vintertid). Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2243 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

El
815 kr/månad
Sotning
21 kr/månad
Renhållning
47 kr/månad
Försäkring
375 kr/månad
Total driftskostnad
1257 kr/månad

Planlösning

Dokument

Adress

Södra Kvarnviken 70, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.