Dalslandsstuga med ca 6 hektar mark vid Flatetjärnet!

Utgångspris 650 000 kr · Stora Flaten 2, Bengtsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
500 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Längsmed länsväg 2206, ca 10 minuter norr om Bengtsfors, uppdagas en historisk dalslandsstuga med potential utöver det vanliga. Gården ligger dold bakom en avskärmande skogsdunge där fastigheten skyddas från såväl insyn som biltrafik. Bostadshuset erbjuder en väldisponerad boarea på ca 130 kvadratmeter enligt fastighetsregistret samt en total markareal på ca 6 hektar mark inklusive gräns vid Flatetjärnet efter avstyckning. På fastigheten återfinns även en stor lada med potential till djurhållning, magasin och uthus. Fastigheten är ett smultronställe för den som eftersöker lantlivets lugn samt närhet till skog och mark. Här finns stora möjligheter att rusta upp och sätta sin egen prägel på både boningshus och ekonomibyggnader. Välkommen på visning för att se vad denna idyll kan erbjuda!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Historisk dalslandsstuga med stor potential
  • Potential till djurhållning
  • Naturskön tomt med fantastiskt läge
  • Ca 6 hektar mark efter avstyckning

Bostadshus

Entréplan

Hall – Välkommen in i en charmig mindre hall. Första anblick möts av trappan som leder vidare upp till övre plan med ett praktiskt förrådsutrymme inunder. Hallen leder därefter vidare till två ytterligare rum på entréplan. Utrymmet är inrett med vackert trägolv med minnen från svunna tider, trätak samt väggbeklädd med en kombination av äldre tapeter och målade träplank.

Rum – På entréhallens vänstra sida återfinns ett lagom stort rum med god möblerbarhet. Golvet är även här beklätt med vackra träplank på golv, ljusa tapeter samt vitmålat trätak. Rummet kan med fördel nyttjas som sovrum i framtiden. I rummet återfinns en mycket charmig putsad kakelugn (ur funktion) som tillför härlig karaktär och historia till utrymmet.

Vardagsrum/Kök – På entréhallens högra sida återfinns bostadens kombinerade vardagsrum och kök. Rummet innehar har mycket god möblerbarhet och otrolig potential! I hjärtat av rummet återfinns en gammal vedspis med extra iögonfallande murstock som sprider härlig historia från svunnen tid. Rummet är inrett med plankgolv och vitmålat trätak, vilket kombineras med en mörkbetsad bröstpanel och ljusa tapeter. Plankgolvet sviktar ordentligt i ett hörn och bör troligtvis förstärkas. Rummet innehar stora fönster i tre olika väderstreck vilket sprider härligt dagsljus som bringar ett ljust och trevligt utrymme. Köksdelen består av köksinredning i trä med målade överskåp, ljusgult kakel samt ett platsbyggt skafferi i anslutning till murstocken. Köket är även försett med diskho och spisplattor.

Rum – Vidare från köksdelen nås ytterligare ett rum som med fördel kan nyttjas som sovrum i framtiden. Rummet är försett med en gammal bakugn när många rykande färska bröd gräddades en gång i tiden. Inredningen består av plank på golv och tak samt en kombination av träpanel och masonitskivor på väggarna.

Badrum – Vidare från tidigare nämnt rum nås stugans badrum. Rummet är inrett med masonitskivor på väggar och tak samt plastmatta på golvet. I badrummet återfinns toalettstol, handfat samt ett mindre sittbadkar och genom det stora fönstret sprids härligt dagsljus till utrymmet.

 

Övre plan

Hall – Via den svängda trätrappan där minnen från många års fotsteg återfinns nås en mindre hall på övre plan. Rummet är inrett med plankgolv, gammal tapet på väggarna samt ljust trätak. Rummet berikas av de gamla spegeldörrarna som ger utrymmet en härlig charm.

Kammare – Vidare återfinns en mycket rymlig kammare. Utrymmet är berikat med en vacker gammal kakelugn (ur funktion) som är placerat i hjärtat av rummet. Här finns gott om plats för dubbelsängen och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med plankgolv, gamla tapeter samt vitmålat trätak och försett med fyra stora fönster som ger en ljus och trevlig upplevelse. Rummet har stort renoveringsbehov men kan bli ett otroligt drömskt sovrum efter en vårdande hand.

Rum –  På andra sidan hallen återfinns ytterligare ett stort allrum i storlek med det kombinerade köket och vardagsrummet på nedre plan. Rummet är inrett med träplank på golv och tak samt mycket gamla tapeter på väggarna. Vidare är rummet försett med en gammal murad spis (ur funktion) och fönster i tre olika väderstreck. Rummet har ett stort renoveringsbehov men har mycket stor potential att i framtiden bli ett fantastiskt utrymme att vistas i.

Övriga byggnader

Uthus – Ett mindre magasin uppförd på natursten med rödmålad träpanel och plåttak. Nedre plan är försett med äldre trägolv och övre plan har tidigare agerat vedbod.

Ladugård – En stor ekonomibyggnad uppförd på natursten med träfasad, delvis timmerstomme och plåttak. Bygganden är uppdelad i flera utrymmen, genom dörren längst i söder återfinns ett gammal fårstall med trägolv och el. Vidare återfinns tre förvaringsutrymmen och ett före detta vagnskjul med god förvaring för maskiner och liknande. I byggnadens norra del återfinns ett gammalt stall med trägolv samt ett förråd med trampat jordgolv.

Magasin – På fastighetens norra del återfinns ett magasin uppförd på murad sockel med träpanel och plåttak. Bygganden har trampat jordgolv invändigt samt god plats för förvaring av exempelvis verktyg och trädgårdsredskap.

Övriga upplysningar

Jakträtt – Den avstyckade fastigheten kommer att erhålla en plats i Tegane-Gottarsbyns älgjaktslag.

Avstyckning – Försäljningsobjektet har en tilltänkt areal om ca 6 hektar inklusive åker/betesmark, tomtmark och mindre skogsdunge. Ansökan om avstyckning skickades in till Lantmäteriet under februari 2018 och väntetid för avstyckning beräknas till ca 8-10 månader. Fastigheten kan inte tillträdes innan avstyckningen är klar. Lantmäteriet bestämmer var dem nya fastighetsgränserna ska vara och avvikelse kan förekomma från den tilltänkta kartan vid förrättningen.

Inteckningar – Fastigheten säljs utan inteckningar/pantbrev.

Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus (mindre än 4 månader per år) och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 3700 kr för privatpersoner.

Renoveringsbehov – Dalslandsstugan är stort behov av renovering. Borrad brunn finns men har inte använts under flera år.

Driftskostnader – Fastigheten har inte använts eller uppvärmts under flera år. Stort renoveringsbehov. Uppgifter om driftskostnader saknas.

Taxeringsvärde – Försäljningsobjektet saknar taxeringsvärde eftersom ny fastighet skall bildas. Taxeringsvärde kommer att bestämmas av Skatteverket under nästkommande år efter att avstyckningen är klart.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
kr
Tomt
kr
Totalt
kr
Taxeringsår
Taxeringskod
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
4315000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Tvåplanshus
Grund
Torpargrund
Grundmur
Natursten
Stomme
Timmer
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Eternit
Utv. plåtarbeten
Trä
Eldstad
kakelugn (urfunktion), öppen spis (urfunktion), vedspis (urfunktion)
Fönster
1 glas + innerglas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Djupborrad brunn, äldre trekammarbrunn
Uppvärmning
Saknas
Total driftskostnad
0 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Stora Flaten 2, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.