Charmig villa med vackra detaljer i centrala Bengtsfors!

Utgångspris 495 000 kr · Bolldalsvägen 4, Bengtsfors
Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till en charmig 1,5 plansvilla uppförd 1920 med flertalet vackert bevarade detaljer. Villan erbjuder gångavstånd till skola, idrottsanläggning och centrum med alla bekvämligheter. Med en mysig grönskande trädgård belägen på en hörntomt erbjuds avskildhet och lugn. Villan innehar vardagsrum med en vacker norsk gjutjärnskamin (godkänd), rymligt kök med matplats, badrum/WC på båda plan samt två sovrum. Välkommen på visning!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Förtjusande äldre detaljer
  • Hörntomt med rymlig trädgård
  • Närhet till centrum, skola och friluftsliv
  • Rymlig balkong i öster med många soltimmar

Planlösning

Entréplan

Entré – Genom ytterdörren nås en inbyggd entré med vackert antikblått trägolv och stora fönster som vetter ut mot villans framsida. Rummet har inretts med träpanel på väggar laserade i en mjölkvit nyans och vitmålat tak. Hallen har vidare tillgodosetts med fönster in mot vardagsrummet vilket öppnar upp och ökar ljusinsläppet genom rummen.

Hall – Vidare in i bostaden nås en möblerbar hall, även denna med ett vackert trägolv kombinerat med mjölkvit träpanel på väggen och vitmålat tak. Hallen tillgodoser mycket bra förvaring med tre platsbyggda garderober i charmig äldre stil som går i stil med villan och dess materialval ypperligt. På rummets östra sida nås en större balkong med markis där solens strålar kan avnjutas från morgon till eftermiddag. 

Vardagsrum – En iögonfallande vacker norsk gjutjärnskamin är placerad i rummets hjärta, denna är godkänd och kan därmed erbjuda många stämningsfulla och värmande brasor. Med en synlig murstock i tegel ges karaktär till rummet i kombination med vackert trägolv och mjölkvit träpanel på väggarna. Rummet har två stora fönster och mycket ljusinsläpp leds in i rummet även via fönstret som vetter mot entrén.

Kök – Välkommen in i ett stort och rymligt kök med utbredda bänkytor och mycket förvaringsmöjligheter. Med en svagt terracottafärgad tapet, ljusgula köksluckor och bröstpanel upplevs rummet varmt och ombonat. På golvet ligger ett laminatgolv och taket är vitmålat. Gällande vitvaror innehar bostaden en större Cylindaspis med bredd 70cm, köksfläkt med egen pipa i skorsten, kyl/kyl (Cylinda), frys (Elektro Helios) och diskmaskin (Bosch).

Hall – I anslutning till köket nås en mindre hall med utgång till bostadens baksida samt trappa till övre plan. På golvet ligger en plastmatta, väggarna är målade i en varm nyans i kombination med ett vitmålat tak.

Pannrum – Rummet har målade väggar och tak, detta i kombination med ett betonggolv. Pannrummet innehar en luft-vattenvärmepump (Daikon ca 2011) samt automatsäkringar till denna och en gammal skorsten till före detta panna.

Toa – Placerat under trappan återfinns en mindre toa med ett dekorativt snedtak och fönster i råglas för extra ljusinsläpp utan insyn. Rummet tillgodoser en toalett samt handfat. Väggarna samt kakel bak handfat är målade i en varm beige nyans och detta kombineras med ett vitmålat tak och praktisk grå plastmatta.

 

Övre plan

Hall – Vidare upp på övre plan nås en större möblerbar hall med vackra detaljer, så som ett trappräcke i äldre stil och charmiga vita spegeldörrar. På golvet är en stilren mörkgrå plastmatta lagd och detta kombineras med målade väggar och tak. Rummet innehar även en skrubb, en vindsgarderob samt luckan upp till vinden som är isolerad med sågspånsisolering.

Sovrum – Från hallen nås ett mindre sovrum men med god plats för säng och eventuellt ytterligare möblemang. Rummet innehar en inbyggd garderob samt hyllplan för ypperlig förvaringsmöjlighet. Rummet är inrett med plastmatta, målade tapeter samt trätak. Här återfinns även detta plans badrum.

Badrum – På övre plan erbjuds en kombinerad tvättstuga och badrum. Rummet innehar badkar, handfat samt en tvättmaskin från Elektro Helios. Rummet har inretts med klinkers på golvet, kakel bak handfat och badkar samt vitmålade väggar och tak. Här återfinns även ett öppningsbart takfönster.

Sovrum – I anslutning till tidigare nämnda rum återfinns ett större sovrum. Rummet är inrett med ett karaktäristiskt snedtak av vitmålad träpanel, vitmålade tapeter samt plastmatta på golvet i en behagligt gråbeige nyans. En av rummets fyra väggar har målats med skoltavelfärg i en kontrasterande svart nyans och gör väggen både lekfull och användbar. Rummet innehar goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober i vardera del av rummet.

Övriga byggnader

Gammal jordkällare – Placerad vid grinden in till grusgången nås denna genom en gul och vit dörr som samspelar med villans färgkombination.

Förråd – Placerad vid husets gavel återfinns ett större förråd med plats för förvaring av såväl trädgårdsredskap som ved. Byggnaden är uppdelad i fyra olika sektioner och består av plåttak, träpanel och trägolv/jordgolv. I den mittersta sektionen är den gamla oljetanken placerad.

Trädgård

En härlig plats som bjuder på gröna ytor. Här finns utöver fyra aplar och två körsbärsträd även gott om plats för att skräddarsy en egen odling. Trädgården är även berikad med bärbuskar som sommartid bjuder på såväl hallon som vinbär.

Renoveringar

Ca 2010-2011

Installerat norsk gjutjärnskamin samt tagit fram murstocken i vardagsrummet. Installation av luft-vatten värmepump samt bortforsling av oljepannan.

Ca 2010-2012

Under dessa år har entrén fått ny råspont målad med lasyr, ett nytt trägolv som målats grönt samt ett par nydragna strömbrytare och uttag. Även intilliggande hall fick nytt golv under denna period. Vardagsrummet har fått ny råspont målad med lasyr, ett par nya strömbrytare och uttag samt att det gamla trägolvet plockades fram. Diskmaskin installerades och kyl/frys byttes ut.

2015

Fönsterbåge i entrén ut mot altanen byttes under sommaren 2015.

Fakta

Status
Utförd
Energiklass
F
Prestandavärde
128
Utförd
2016-05-13
Taxeringsvärde
Byggnad
226000 kr
Tomt
145000 kr
Totalt
371000 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringskod
220
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
4
Totalt pantvärde
465000 kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
1,5 planshus
Grund
Torpargrund
Grundmur
Natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Vedkamin
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Luft-vatten värmepump, luft-luft värmepump

Kostnaden för renhållning avser årsavgiften, 76 kr per tömning tillkommer.

El
1238 kr/månad
Vatten/Avlopp
254 kr/månad
Sotning
50 kr/månad
Renhållning
82 kr/månad
Försäkring
299 kr/månad
Total driftskostnad
1922 kr/månad

Planlösning

Dokument

Karta

Bolldalsvägen 4, Bengtsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.