Anrik direktörsvilla med utsikt över Laxsjön!

Utgångspris 700 000 kr · Värnbovägen 2, Billingsfors
Budgivning pågår

Högsta bud:
700 000 kr - Budgivare 1

Visningar

Vänligen kontakta mäklaren för visning.

Högt upp i det pittoreska samhället Billingsfors vilar denna ståtliga villa rofyllt och vakar över sin omgivning. Det som tidigare var direktörsvilla och sedan Billingsfors församlingshem har under decennier inrymt flertalet evenemang med skratt och kärlek i fokus. Numera öppnas portarna upp till möjligheten för ett riktigt drömboende med spatiösa utrymmen, sjöutsikt, och ändlös potential för ett hem med hög trivselfaktor. Fastigheten erbjuder närhet till närservice i lokalområdet såväl i centralorten Bengtsfors. Ta chansen och besök denna fastighet fylld med potential, där skratt och kärlek återigen kommer att vara i fokus – varmt välkomna!

Intresseanmälan

Fastigheten erbjuder:

  • Anrik villa med stora rum
  • Bergvärme
  • Centralbelägen i samhället
  • Parkliknande tomt på 6360 m2
  • Sjöutsikt

Planlösning

ENTRÉPLAN

Hall – Direkt vid beträdande väntar en mycket väl tilltagen hall som hänför med sin rymlighet, stilrena interiör och spatiösa framtoning. Här erbjuds ett grandiost välkomnande med luftigt som ett tydligt slagord. Hallen är centralt belägen i huset och är en förbindelse mellan samtliga utrymmen, vilket gör dem lättåtkomliga direkt vid beträdande. Vidare smyckas hallen i körsbärsfärgad klinker på golvet, stilfulla träpaneler i kombination med tapeter i rofyllda motiv på väggarna, och vitmålat tak. I utrymmet återfinns en mindre toalett till vänster om hallen, samt en trappa, vilken avancerar till övre plan.

WC – Till vänster om entrén återfinns ett stilfullt utformat toalettutrymme med färgglada tapeter med blommotiv på väggarna, klinkergolv, och vitmålat tak. I utrymmet återfinns en toalett och handfat.

Rum 1 – Angränsade till hallen finns ett välbevarat rum som är benämnt som ”herrum” i originalritningarna. Detta gedigna rum kan med fantasi och engagemang omvandlas till ett utmärkt sällskapsutrymme eller varför inte ett sovrum? Utrymmet pryds av en vacker fiskbensparkett, tapeter i rofylld nyans, och vitmålat tak. Genom de stora fönsterna i öst kan Laxsjön beskådas med lätthet och ett fantastiskt ljusinsläpp som kompletterar rummet. I rummet kan en charmig uteplats med natursten nås genom utgången.

Rum 2 – Med enkla steg från rummet i öst nås villans centralpunkt, nämligen salongen. Likt grannrummet; erhåller detta utrymme enormt mycket potential och kan med enkelhet omformas till ett gediget utrymme för hela familjen. Den öppna spisen bjuder in till mysiga kvällar under höstmörkret och grunderna för ett vardagsrum med vacker fiskbensparkett, vita tapeter samt vitmålat tak finns på plats. Vidare erbjuder rummet ett stort ljusomfång, vilket ger rummet liv och energi.   

Rum 3 – Genom vackra pardörrar från det stora vardagsrummet nås ett utrymme med ändlösa möjligheter. Detta rum är angränsande till vardagsrummet samt köket och kan med lätthet nyttjas som matsal eller till ett sovrum. Utrymmet är rymligt och erbjuder en vackert genomgående fiskbensparkett, tapeter i behaglig ton samt vitmålat tak. 

Kök – Rummen leder vidare till ett rustikt och luftigt kök där morgonkaffet stillsamt kan bryggas i solskenets sällskap. Öppet och gemytligt är tydliga slagord för detta kök som har bevarat charmen med vackra träluckor, stilrent kakel bakom kökspartierna samt vävtapeter på väggarna, gedigen plastmatta och vita skivor i tak. I köket återfinns en spis av märket Husqvarna, diskmaskin och kyl/frys av märket Bosch.  

WC – I anslutning till köket finns en mindre WC med vävtapeter i behaglig ton och kakel på väggarna, plastmatta i stilren nyans samt vitmålat. I utrymmet återfinns en toalett samt handfat. 

Kontor – Köket leder vidare till ett gemytligt kontorsutrymme med heltäckningsmatta i grå ton, vitmålade väggar och vitmålat tak. Enligt originalritningar har utrymmet tidigare varit jungfrukammare.

ÖVRE PLAN

Hall – Välkommen upp till övre plan där flera utrymmen med stor potential väntar. Först ut är en mindre hall som agerar som knutpunkten för det stora planet. Utrymmet smyckas av ett vackert parkettgolv, tapeter och vitmålat. I utrymmet inhyses en mindre WC samt ett badrum.

WC – Genom övre plans hall nås en mindre WC med våtrumstapet i diskreta mönster, klinkers i rofylld ton, samt vitmålat tak. I utrymmet återfinns en toalett samt handfat. 

Badrum – Vägg i vägg med den mindre wc:n hittas ett gediget badrumsutrymme med fantastisk potential. Det befintliga utrymmet pryds av vacker svartvitt mosaikklinker, himmelsblå kakel i kombination med våtrumstapeter i diskreta mönster. Utrymmet är utrustat med inbyggt badkar och handfat.  

Rum 4 – Till höger om trappuppgången väntar ett gediget utrymme som med enkelhet kan nyttjas som ett fantastiskt sovrum. Ett livligt trätak, plastmatta i ljus nyans och vita vävtapeter utgör grunden i hela utrymmet, vidare finns en garderob placerad intill ingången.

Rum 5 – Några korta steg från trappuppgången väntar ett gediget utrymme beläget sydväst i fastigheten, vilket kan nyttjas som sovrum. Rummet är inrett med en gedigen plastmatta i rofylld ton, en vacker bröstpanel i kombination med tapeter i diskreta mönster och vitmålat tak. Utrymmet är utrustat med goda förvaringsmöjligheter i form av tre garderober. 

Rum 6 – Angränsande till sovrummet i sydväst vilar ett stort utrymme med gott om plats för dubbelsängen. Utrymmet är ljust och spatiöst med goda förvaringsmöjligheter och tillgång till en balkong med utsikt över den gemytliga omgivningen. Detta utrymme är inrett med plastmatta i ljus nyans, vita tapeter samt vitmålat tak.   

Rum 7 – Det sista rummet i villan är beläget med utsikt mot sjön. Likt de andra utrymmen på övre plan så är det stort utrymme och livligt som väntar, med goda förvaringsmöjligheter. Rymligheten betonas av ett fantastiskt ljusinsläpp som i kombination med en gedigen plastmatta i ljus ton, tapeter i diskreta mönster och vitmålat tak ger rummet enormt mycket potential.

Hall – Mellan de två rummen i öst återfinns en mindre hall med tillgång till balkong med utsikt över sjön. Hallen pryds av ett vackert parkettgolv, tapeter och vitmålat tak. I hallen finns även en vindstrappa, vilken avancerar till vindsutrymmet.

 

ÖVRIGA UTRYMMEN

Vind – En vind med trägolv, träpanel på väggar och tak samt förvaring finns tillgänglig genom hallen på övre plan.

Källare – Under bostaden återfinns ett källarutrymme av betong med förråd, matkällare, vedförråd, bastu, tvättstuga samt ett pannrum där en bergvärmepump av märket Thermia finns placerad.

Övriga byggnader

Garage – Garagebyggnad uppdelad i oisolerat utrymme, isolerat förråd uppbyggt på plintar och garagedel med asfalterat golv. Ström finns inkopplad till byggnaden.

Övriga upplysningar

Friskrivningsklausul – Fastighetens säljs med friskrivningsklausul.

Besiktning – Fastigheten har besiktigats av besiktningsman inför försäljning, besiktningsprotokoll finns att läsa hos mäklaren.

Energideklaration – Byggnaden har i huvudsak använts för religiös verksamhet och är undantagen från lagen om energideklarationer.

Taxering – Fastigheten är för närvarande taxerad som 827 – Specialenhet, Ecklesiastikbyggnad. Köparen åtar sig att ansöka om ny taxeringskod hos Skatteverket efter förvärv. Information om fastighetens bo- och biarea saknas hos Skatteverket eftersom fastigheten är taxerad som specialenhet.

Boarea – Boarean är uppskattad till ca 215 m2 baserad på ritningar men huset är inte uppmätt och den exakta boarean och biarean är osäker.

OVK – Utfört och godkänt 2018-04-20. Nästa ovk besiktning skall utföras innan 2024-04-20.

Fakta

Status
Behövs ej
Energiklass
Prestandavärde
Utförd
Taxeringsvärde
Byggnad
kr
Tomt
kr
Totalt
kr
Taxeringsår
2019
Taxeringskod
827
Pantbrev & inteckningar
Antal pantbrev
0
Totalt pantvärde
kr
Boendekostnadskalkyl

Vi erbjuder gärna boendekostnadskalkyl. Kontakta oss så berättar vi mer!

Byggnadstyp
Tvåplanshus med källare
Grund
Källare/torpargrund
Grundmur
Natursten/Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv. plåtarbeten
Plåt
Eldstad
Öppen spis
Fönster
2-glas
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Uppvärmning
Bergvärme

Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Aktuell uppgift om försäkringskostnad saknas eftersom byggnaden ägs av Svenska kyrkan. Schablonbelopp på 5500 kr för villaförsäkring har använts i angivna driftskostnader. Fastigheten saknar taxeringsvärde eftersom det är taxerad som specialenhet. Nästa ägare bör räkna med att den kommunala fastighetsavgiften beslutas av Skatteverket och läggs på inkomstdeklarationen. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 95 kr per tömning tillkommer.

El
1832 kr/månad
Vatten/Avlopp
691 kr/månad
Renhållning
90 kr/månad
Försäkring
458 kr/månad
Total driftskostnad
3072 kr/månad

Planlösning

Adress

Värnbovägen 2, Billingsfors

Ansvarig mäklare

Stephanie Brodeur Flink

0531-120 65
076-349 25 28

Stephanie är en drivande fastighetsmäklare som brinner för sina kunder och som har en djup kunskap inom hus och hem. Innan Stephanie utbildade sig till fastighetsmäklare jobbade hon inom diplomati på det amerikanska utrikes departmentet i Washington DC, Paris och..

Intresseanmälan

Förnamn

Efternamn

E-postadress

Telefonnummer

Meddelande

Information om hur Flinks Fastighetsförmedlning hanterar dina personuppgifter hittar på flinksfast.se/privacy (öppnas i ny flik)

Meddelandet skickades.