Kråkviken

Vacker gård med skog i Kråkviken!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Kråkviken Åsen 2, Bengtsfors

Utgångpris
4 350 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
909400 Kvm
Betesmark
6 Ha
Skogsimpediment
10 Ha
Skogsmark
74 Ha
Biarea
8 Kvm
Boarea
83 Kvm

Belägen i norra Dalsland mittemellan sjöarna Lelång, Svärdlången och Västra Silen, ligger Kråkviken Åsen 2, en mycket unik fastighet som erbjuder allt från vackra skog till fina byggnader och framförallt närhet till bad och natur! Fastigheten är på hela 90 hektar och bjuder på vackra skogspartier inklusive nyckelbiotop med ovanliga moss- och lavarter samt svårupptäckta orkidéer och skiften som gränsar till Svärdlången. Vidare finns äldre bostadshus med tillhörande ekonomibyggnader, gammal lanthandel med mycket historisk- och kulturvärde samt ett enklare fritidshus uppbyggd på 60 talet. Hela fastigheten är uppdelad i 9 skiften inklusive 79,4 hektar produktiv skogsmark uppdelad i 57% tall, 28% gran och 15% lövträd. Medelboniteten på skogen är 5,1 mksk/hektar och virkesförrådet är 8394 m3sk med förslag på 2919 m3sk föryngringsavverkning enligt skogsbruksplan uppdaterad april 2021. Jakt medföljer med 1 plats i Kråkvikens jakt och viltvårdsområde. Ett ställe som måste upplevas på plats!

 • Fastigheten erbjuder

  • Härligt läge med närhet till flera stora sjöar
  • Flera hus inklusive bostadshus, fritidshus och gamla lanthandel
  • 79,4 hektar produktiv skogsmark
  • Jakträtt
 • Bostadshus

  ENTRÉPLAN

  Entré – Innanför dörren till bostadshuset väntar en mycket charmig entré med stort ljusinsläpp och utrymme för mindre möblemang. Den enkla inredningen utgör en rustik framtoning i form av ett gediget plankgolv och tapeter med diskreta motiv. Via denna entré nås trappan, vilken avancerar till övre plan, och två fantastiska allrum som ansluter till övriga utrymmen på entréplan.

  Allrum Från entrén nås ett allrum med utrymme för en mindre matgrupp. Utrymmet pryds av blommiga tapeter i neutral ton, ett klassiskt trägolv, samt vitmålat tak. Direkt angränsande till allrummet återfinns ett mindre förrådsutrymme under trappan med hög funktionalitet.    

  Kök – Genom skjutdörren från allrummet nås ett charmigt kök med enorm potential! Det äldre köket är inrett med tapeter i neutral ton, klassiskt trägolv, samt vita skivor i tak. I utrymmet återfinns kylskåp, äldre spis och vedspis. Från köket nås en mindre hall mindre hall och toalett, samt vardagsrum.

  Hall – En mindre hall, vilken är direkt angränsande till toaletten, inrett med gråmålade träpaneler, klassiskt trägolv, samt vitmålat tak.

  Toalett – I bostaden återfinns en toalett med våtrumsgolv, vävtapeter i neutral ton och vita skivor i tak. En mulltoalett, handfat, duschkabin, varmvattenberedare om 50 liter, samt en äldre liten tvättmaskin finns i utrymmet.

  Vardagsrum – Från köket nås ett gemytligt vardagsrum som väntar på att hela familjen ska avkoppla med trevligt sällskap och mysig stämning. Det stora ljusinsläppet från flera väderstreck ger rummet välbehövlig energi och skapar en luftig känsla. Vardagsrummet är inrett med tapeter med ljuvligt motiv, ett genomgående trägolv, samt vitmålat tak.

  Allrum – Ett ljust och fräscht allrum finns beläget i bostaden. Med utrymme för valfritt möblemang har rummet flera användningsmöjligheter. Det stora ljusinsläppet betonar den stilrena inramningen i form av vita tapeter, ett vackert trägolv, samt vitmålat tak.

  ÖVRE PLAN

  Hall – Välkommen upp till en hall med två praktiska vindsförråd nära till hands. Denna praktiskt belägna hall förenar alla utrymmen på övre plan och gör dem lättillgängliga direkt vid trappuppgången. Hallen är inredd med ett trägolv, tapeter i neutral ton, samt vita skivor i tak.

  Sovrum – Ett sovrum med mycket karaktär och fint ljusinsläpp! Här finns plats för dubbelsängen och utforma ett rofyllt sovrum redo för avkoppling och vila. Rummet är inrett med livlig plastmatta, rosablommiga tapeter, och vitmålat trätak.

  Sovrum – Ytterligare ett sovrum återfinns på övre plan med lika mycket karaktär som sitt grannrum. Här vilar rofyllda tapeter med blommotiv på väggarna, ett klassiskt trägolv, samt vitmålat tak. Sovrummet erbjuder även exceptionella förvaringsmöjligheter i form av en garderob samt tillgång till den praktiska kattvinden.

 • Gamla lanthandel

  Fastighetens kanske mest spännande byggnad är den gamla lanthandeln, där tiden har stått still sedan 1950-talet. Affärens verksamhet rullade på från ca 1920-1950 talet och den gamla butiksinredningen är lika charmig än idag. Att beträda fastigheten är som att resa tillbaka till än tid som de flesta av oss som levar idag inte har fått uppleva i verkligheten!

  Byggnaden står på källargrund och är byggt av trästomme, har fasad av träpanel och gammalt takshingels samt plåt på taket. El finns inkopplad (gamla ledningar) men vatten och avlopp saknas.

  Byggnaden är uppdelad i praktisk butiksdels, kontor, mindre lagerutrymme, stor vind förvaring samt källare.

 • Fritidshus

  Fritidshuset byggdes upp under 1960-talet och är belägen ca 100 meter väster om övriga byggnader på gården. Byggnaden står på plintar, har fasad av träpanel, 2-glas fönster och plåttak. Vatten/avlopp och el saknas. Huset har inte använts under flera decennier och är i behov av renovering.

  Planlösning

  Hall – En mindre hall med enkel utformning genom rutig plastmatta, vitmålade väggar, samt vitmålat tak.

  Rum Till höger om hallen vilar ett rum som med enkelhet kan nyttjas som ett sovrum. Utrymmet är beklätt med plastmatta med trämotiv, randiga tapeter och vita skivor i tak.

  Kök – Ett mindre kök finns beläget i fritidshuset, vilket saknar vatten.

  Vardagsrum – Till vänster om hallen nås ett vardagsrum med stor potential. Utrymmet kan med valfritt möblemang omvandlas till ett fantastiskt sällskapsutrymme. Rummet är inrett med ett klassiskt trägolv, gråmelerade tapeter, samt vita skivor i tak.

  I närheten av fritidshuset finns en enklare byggnad som inhyser förråd och utedass.

 • Övriga byggnader

  Ladugård – Ladugårdsbyggnaden byggdes i början på 1900-talet och är uppdelad i gamla stall med betonggolv och timrade väggar, logen, lador och övrigt förrådsutrymme. Ränne finns ovanför ladorna och gammalt dass finns i anslutning till byggnaden.

  Vedbod – Bod uppbyggd på natursten men stomme av trä och plåttak.

  Förråd – Förråd med dass återfinns på tomten.

  Garage – Äldre garagebyggnad i sämre skick. Byggnaden har fasad av masonitskivor och plåttak.

   

 • Övriga upplysningar

  Besiktning – Bostadshuset och gamla affärsbyggnaden är besiktigad av besiktningsman inför försäljning. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Vatten och avlopp – Grävd brunn finns på fastigheten men denna har inte använts sedan ca 2007. Avlopp saknas.

  Eldstäder – Eldstäderna har inte inspekterats av sotare utan måste provtryckas innan de tas i bruk.

  Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus i många år och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga. av generationsskifte.

  Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 4600 kr för privatpersoner.

  Skogsbruksplan – Skogsbruksplan finns upprättad 2018 och uppdaterad april 2021, se separat handling hos mäklaren.

  Jakträtt – Till fastigheten följer jakträtt med 1 plats i Kråkvikens jakt och viltvårdsområde.

  Anbud – Fastigheten säljs genom anbud. Prisidén är 4.350.000 kr. Anbud ska lämna till Flinks Fastighetsförmedling, Storgatan 26, 666 30 Bengtsfors eller via epost till stephanie@flink.se tillhanda senast 20 augusti kl. 24.00. Fastigheten säljs med fri prövningsrätt.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS KRÅKVIKEN GA:2
  GA2

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS KRÅKVIKEN GA:3
  GA1

 • Servitut

  Nyttjanderätt, Last
  3, 2019-12-18

  Avtalsservitut, Last
  2, 2014-03-25

  Avtalsservitut, Last
  1, 1984-03-07

  Avtalsservitut kraftledning,nätstation, Last
  1460IM-14/8515 – 1

  Ledningsratt tele, Last
  1460-592 – 24, 2011-01-18

  Avtalsservitut kraftledning, Last
  15-IM6-84/882 – 1, 1994-12-16

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  184 000 kr
  Tomt
  42 000 kr
  Skog
  5 666 000 kr
  Totalt
  5 966 000 kr
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringskod
  120

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Tegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedspis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Grävd brunn. Avlopp saknas.
  Uppvärmning
  Saknas
 • Driftkostnad

  Renhållning avser årsavgiften för fritidshus, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1695 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Bostadshuset har använts som fritidshus och övriga byggnader har inte använts på senare år.

  El
  4 800 kr/år
  Renhållning
  564 kr/år
  Försäkring
  3 742 kr/år
  Total driftskostnad
  9 106 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Kråkviken Åsen 2, Bengtsfors

Intresseanmälan till Kråkviken Åsen 2, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se