Laxarby

Svensk idyll lantligt belägen i Laxarby!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Gröven Kasemon 2, Bengtsfors

Utgångpris
1 600 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
9066 Kvm
Boarea
85 Kvm
Biarea
50 Kvm

Med vidsträckta vyer över det vackra landskapet och bara 300 meters avstånd till Haresjön ligger denna gårdsliknande fastigheten med ostört läge. Omfamnad av skog och åkermark hittas denna villa där vardagslivet får den lantliga guldkant många drömmer om. Här kan barnen leka fritt och ostört i trädgården, spännande upptäcktsfärder kan tas i den stilla skogen intill, morgonpromenaden sker fritt från trafik på den lugna grusvägen och Bengtsfors ligger endast en 10 minuters bilfärd bort. Villan har nyligen renoverats med nytt tak, ny fasad och flera förbättringar såsom nylagda golv och ommålade väggar. Vidare finns en mycket användbar ekonomibyggnad inklusive garage med smörjgrop, förrådsutrymmen och 6 hästboxar av olika storlekar och kvalitet. Till fastigheten hör nästan en hektar mark och på grannfastigheten betar kor vilket förstarkarkar den härliga landsbygds känslan. Varm välkomna att uppleva denna svenska idyll!

 • Fastigheten erbjuder

  • Underbart läge med nästan en hektar mark
  • Bostadshus med stor potential
  • Ekonomibyggnad med hästboxar
  • Nytt tak och fasad på bostadshus
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Välkommen in till bostaden genom denna stora, uppfräschade hallen. Blicken fångas direkt av den rustika, oslipade trappan som slingrar sig upp till övre våningen och som är en spännande kontrast mot det nya laminatgolvet och vitmålade väggar. Här finns möjlighet för nästa ägare att välja sin egen färgsättning eller låter denna stilrena stilen leva kvar. Ovanför entrédörren finns en luft-luftvärmepump.

  Gästtoalett – Placerad vid hallen finns denna gästtoalett som utrustats med handfat och toalettstol. Utrymmet har plastmatta på golvet, blåmålade vävtapeter på väggarna och vitmålat tak.

  Kök – Vidare till köket som ligger till vänster om hallen och som erbjuder vackra vyer utöver det öppna landskapet. Det vältilltagna köket har uppfräschats med ett nytt laminatgolv som flyttar in till nästa rum för en härlig helhetskänsla medan väggarna har målats vitt och de turkosfärgade skåpen blir en riktigt färgklick. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, fläkt och kyl/frysskåp.

  Matsal – Tack vare den stora öppningen intill köket fungerar detta rum perfekt som matsal, men rummet kan även möbleras som exempelvis sällskapsrum. Rummet har nyligen sminkats med nytt golv i neutral ljusgrå ton, gråmålad bröstpanel och vitmålade väggar. Utrymmet får mycket solljus genom fönster i syd, väst och nord då köket och matsalen ligger i fil.

  Vardagsrum – Detta rum är belägen i nord med fönster i nord/nordost. Här ligger en praktisk plastmatta på golvet medan väggarna och taket är vitmålade. Rummet är placerat mellan hallen och matsalen och kan med fördel möbleras som sällskapsrum.

  ÖVRE PLAN

  Hall – Uppför trappan återfinns en praktisk hall med vidare slussning till sovrummen och badrummet. Här kan det vackra landskapet beskådas genom ett stort fönster i syd och det krävs inte mycket fantasi för att föreställa sig en tillbyggd balkong som tar vare på solen och utsikten.

  Sovrum 1 – Det första sovrummet har uppfräschats med nytt laminatgolv och vitmålade väggar. Även härifrån finns det vackra vyer att njuta av genom fönster i nordost.

  Sovrum 2 – Det väl tilltagna sovrummet ligger i sydväst och inredningen består av plastmatta i parkettmönster, vitmålade väggar och träpanel i tak. Från sovrummet nås en större vindsgarderob klädd i gipsskivor och en dörr finns mellan de två sovrummen.

  Badrum – Det äldre badrummet återfinns i ett före detta vindgarderob och är inrett med våtrums matta och tapeter samt vitmålade träpaneler i tak. Toalettstol, handfat och dusch finns.

   

  KÄLLARE

  Hall – Nedanför trappan befinner sig ett hallsutrymme med betonggolv och betongvalv. Ett mindre förvaringsutrymme finns under trappan.

  Verkstad – Nästa källarutrymme är möblerat som verkstad med snickarbänk som följer fastigheten. Som i intilliggande rum har utrymmet betonggolv och betongvalv i tak.

  Tvättstuga – Tvättstugan har betonggolv och betongvalv i tak. Här återfinns en vanlig tvättmaskin och en mindre toppmatat tvättmaskin som har använts till att tvätta djurtillbehör. Både tvättmaskiner följer fastigheten.

  Pannrum – Pannrummet är utrustat med vedpanna från år 2004 och två ackumulatortankar.

 • Renoveringar

  2020 – Nytt tak inklusive stor del av råspont, papp, läkt, tegel, stuprännor och plåt runt skorsten.

  2021 – Utbyte delar av brädfodring och ommålning av hela fasaden, nytt tak till källaringång, nytt laminatgolv i flera rum, nymålade väggar i flera rum.

 • Övriga byggnader

  Ekonomibyggnad – Ekonomibyggnaden är uppdelad i garage med smörjgrop, förråd, och stall med 6 hästboxar i olika storlekar. Vidare finns sadelkammare, förvaringsutrymmen och stort loft i övre plan. Byggnaden har betonggolv, delvis timmerväggar indragit el och vatten (dock inget avlopp).

  Carport/vedbod

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Larm finns monterad och följer huset.

  Taxering – Fastigheten har nyligen avstyckats från annan fastighet och saknar taxeringsvärde.

  Grävd brunn – Fastigheten delar en grävd brunn med grannfastigheten. Servitut finns.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS GRÖVEN MED RUD GA:1
  GA1

 • Servitut

  Officialservitut väg, Last
  1460-55 – 1, 1999-04-26

  Officialservitut vattenledning, Förmån
  1460-55 – 2, 1999-04-26

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Energiprestanda
  112 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-08-18)
  Energiklass
  D
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongtegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  grävd brunn, äldre trekammarbrunn
  Uppvärmning
  Vedpanna, luft-luftvärmepump
 • Driftkostnad

  Värme avser kostanden för ved. Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer.

  Värme
  8 000 kr/år
  El
  19 380 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 400 kr/år
  Sotning
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  4 000 kr/år
  Total driftskostnad
  34 856 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Gröven Kasemon 2, Bengtsfors

Intresseanmälan till Gröven Kasemon 2, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se