Edsviken

Stilfullt renoverad villa på dalsländska landsbygden!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Edsviken Knäppet, Bengtsfors

Utgångpris
1 295 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
1490 Kvm
Boarea
65 Kvm

I fridfull och harmonisk omgivning stoltserar detta mysiga smultronställe i hemtrevliga Edsviken. Omgiven av rofylld natur och med närhet till såväl sjön Ärtingen som till skogen kan denna oas bli en del av vardagen. Den trivsamma och lagom stora bostaden tar sin välförtjänta plats på tomten, tillsammans med nyare dubbelgarage, gäststuga och vältilltagen altan i sydost med sol från morgon till kväll. Invändigt har bostaden renoverats med stillsamma färgval inklusive uppdaterade väggar samt golv och nytt kök installerat 2016.Vidare finns fiber inkopplad och bostaden fungerar utmärkt som såväl fritidshus som till permanentboende. Varmt välkomna på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Fiber
  • Renoverat kök samt ytskikt
  • Dubbelgarage
  • Gäststuga
  • Närhet till natur
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Vänligen beträd denna stilrent utformade hall där en modern färgkombination och framtoning lyfter hela utrymmet. Hallen är stolt inredd med tapeter i ljus ton, hasselnötsfärgat laminatgolv, samt vitmålat trätak. I övrigt förenar utrymmet alla rummen på entréplan och tillgång till källarplan genom trappan, belägen direkt till höger om ytterdörren. 

  Kök – Hallen leder naturligt vidare till det mycket inbjudande och spatiösa köket som renoverades år 2016. Det renoverade köket har försetts med diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn och fläkt från Husqvarna, samt kylskåp och frys (med inbyggd vatten- och isdispenser) från Electrolux. Vidare finns en mycket uppskattad vedkamin placerad i anslutning till den stenbeklädda murstocken som tillför med både lyxighet och komfortabel uppvärmning under höst- och vinterkvällarna. Köket är inrett med ett genomgående laminatgolv i mörkare nyans, väggar i grå ton, samt vitmålat trätak. I övrigt finns en luft-luftvärmepump och stor plats för matgrupp i utrymmet.

  Sovrum – Till vänster om hallen väntar ett mycket charmigt sovrum med plats för dubbelsängen och avkoppling. Den moderna inredningen utgörs av tapeter i stillsam nyans, hasselnötsfärgat laminatgolv, samt vitmålat trätak. I anslutning till sovrummet finns en praktisk walk-in closet som tillför med goda möjligheter till klädförvaring och en exklusiv känsla. Rummet kan till fördel omformas till ytterligare ett sovrum för att öka trivsamheten ännu mer!

  Badrum – Ett badrum inrett med våtrumstapeter i blå nyans finns beläget på entréplan. Utrymmet fick sig ett lyft under 2014 med ny toalettstol, duschkabin, samt handfat. 

   

  KÄLLARPLAN

  Gillestuga – Genom trappan på entréplan nås en stor gillestuga som med enkelhet kan bli ett fantastiskt sällskapsutrymme för det stora sällskapet! Utrymmet innehar en stor potential som kommer att fullbordas med valfritt möblemang. Inredningen är bestående av en grå heltäckningsmatta, panelväggar, samt vita skivor i tak. Vidare stoltserar vedkaminen som höjer mysfaktorn rejält! I övrigt finns en dörr, som leder till trädgården, dold bakom panelen.

  Tvättstuga – Angränsande till gillestugan är en gedigen tvättstuga, vilken är inredd med vitmålade väggar, klinkergolv i neutral ton, samt trätak. Här finns tvättmaskin från Siemens, torktumlare från Elektro Helios och tvättho. Utrymmet inrymmer dessutom ett mindre wc utrustat med toalettstol och handfat och ett mindre förråd. I övrigt återfinns en varmvattenberedare från Thermia inköpt 2017.

 • Renoveringar

  Vid sitt förvärv av fastigheten 2016 fick ägaren information att följande renoveringar hade genomförts av tidigare ägare:

  2008 – Renoverat gäststugan och installerad luft-luftvärmepumpen i köket.

  2009 – Dränerat baksidan av huset och installerat nytt avlopps rör från köket ner till källaren.

  2010 – Byggt garage, byggt friggeboden, installerat vattenfilter, byggt den invändiga trappan ner till källaren, renoverat gillestugan och installerat braskaminen i källaren.

  2013 – Byggt altanen och bytt innedelen till luft-luftvärmepumpen.

  2014 – Monterat ny duschkabin, toalett och handfat i badrummet, installerat larm och målade huset.

  2015 – Installerad fiber.

  Husets nuvarande ägare har renoverat bostadens övre våning inklusive nya golv och målning av väggarna samt installerat nytt kök inklusive köksinredning och vitvaror (år 2016).

 • Övriga byggnader

  Gäststugan – Gäststugan är byggd på torpargrund med trästomme och plåttak. Stugan är isolerad och uppdelad i ett rum med WC (mulltoa). Rummet är inrett med laminatgolv, vita paneler på väggarna och hunternit tak. El (inklusive nytt automatsäkringsskåp) och larm finns kopplade till byggnaden. De befintliga möblerna kan lämnas kvar vid överenskommande.

  Friggebod – Friggeboden står på plintar, har trästomme och nytt plåttak (2020). Utrymmet är uppdelat i ett rum med separat förrådsdel och inredningen består av trägolv samt träpaneler i väggar och i tak. El finns indragen i stugan men fast elinstallation från bostaden till byggnaden saknas.

  Garage – Garaget byggdes år 2010 med betonggolv, trästomme och betongtegel i tak. Garaget har två elstyrda portar.

  Jordkällare – Traditionell, gammaldags jordkällare med ommålad dörr.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Avlopp – Vid inspektion av avloppsanläggningen år 2007 meddelade Dalslands Miljökontor att T-rör för avlopp saknas. T-rör bör sättas i slamavskiljaren i samband med slamtömning. Bristen har inte åtgärdats.

  Ved – Den färdigkluvna björkveden som finns i vedboden följer fastigheten.

 • Säljarens egna ord

  Det bästa med huset är att det är nära till både härliga promenader och löprundor i skog och samtidigt nära bad eller fiske på sjön.

  Ett stort plus är även den stora altanen med sol hela dagen och fram på kvällen – där har vi spenderat mycket tid!

  Det är mycket bra grannar och ett lugnt område med undantag från en och annan cykeltävling då och då – vilket vi bara tycker är roligt!

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  346 000 kr
  Tomt
  109 000 kr
  Totalt
  455 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  9
  Totalt pantvärde
  845 750 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  212 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2016-01-22)
  Energiklass
  G
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedkamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Djupborrad brunn. Enskilt avlopp.
  Uppvärmning
  Luft-luft värmepump, vedkamin
 • Driftkostnad

  Värme avser ca 8-10 m3 ved. I kostnaden för el ingår uppvärmning med luft-luftvärmepump. Samfällighet avser vägen. Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1977 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  3 200 kr/år
  El
  15 534 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Sotning
  1 200 kr/år
  Samfällighet
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  5 500 kr/år
  Total driftskostnad
  28 510 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Edsviken Knäppet, Bengtsfors

Intresseanmälan till Edsviken Knäppet, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se