Ärtemark

Rofyllt fritidshus med fantastiskt läge!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Äspenäs 22, Bengtsfors

Utgångpris
1 650 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1995 Kvm
Boarea
74 Kvm

Varmt välkommen till denna mycket hemtrevlig, totalrenoverad villa belägen i populära Äspenäs! Den gamla timmervillan totalrenoverades under år 2019-2021 både ut- och invändigt! Här finns ny fasad, nya fönster, nytt tak, nya el-ledningar, nytt badrum, nytt kök och nytt ytskick! Hela villan har moderniserats och inretts i stilren och mycket tilltalande skandinavisk design. Fastigheten ligger ett stenkast från Lelångs glittrande vatten och servitut på bad- och båtbrygga medföljer! Vidare finns en gedigen, nybyggd altan som dagligen beskådar sjön, vilket tillför med ett välbehövligt lugn. Varmt välkommen till att besöka denna oas!

 • Fastigheten erbjuder

  • Total renoverad villa/fritidshus
  • Lantligt läge nära sjön
  • Vacker sjöutsikt från altan
  • Servitut på brygga i Lelång
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Vardagsrum Välkommen in till denna nyrenoverad och hemma trevligt utrymme. Den moderna framtoningen utgörs av tapeter i grå ton, ett ljust laminatgolv, samt vita skivor i tak. I utrymmet inhyses en luft-luftvärmepump från Qlima. Direkt angränsande till vardagsrummet återfinns en mindre hall med vackert infällda spotlights som framhäver den harmoniska inramningen.  

  Badrum – Det nybyggda badrummet bjuder på en stilren design med träffsäkra materialval och slående helhet. Badrummet utgörs av svart klinkergolv med el-golvvärme, tapeter i beige ton, och vitt huntonittak. I utrymmet inhyses handfat, duschkabin, toalett och tvättmaskin från Cylinda. 

  Kök – I huset vilar ett riktigt drömkök med välintegrerade vitvaror och harmonisk helhet. Den slående helheten är bestående av genomgående gräddvita köksluckor som bryts upp av en kontrasterande köksbänk i grå ton. Ytskikten utgörs av ett ljust laminatgolv, tapeter med rutigt motiv och pärlvit ton i kombination med grått kakel vid kökspartierna, samt vitt huntonittak med infällda spotlights. Detta nya kök erbjuder välintegrerade vitvaror i form av inbyggd diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll, fläkt, samt kylskåp och frys, samtliga från Ikea.

  Hall Angränsande till köket återfinns en mindre hall som med enkelhet kan nyttjas som ett mindre matrum eller varför inte hemmakontor? Rummet är inrett med tapeter i grå ton samt målade timmerväggar, ett genomgående laminatgolv och vitt huntonittak, vilket utgör en harmonisk helhet. Vidare återfinns en ny elcentral och trappa, vilken avancerar till övre plan.

   

  ÖVRE PLAN

  Hall – Vid trappans ände väntar en gemytlig rum med en rustik inramning. Här finns ett gråmålat plankgolv, tapeter i grå ton, samt vitmålat tak med vackra bjälkar. Utrymmet passar alldeles utmärkt till ett mindre kontorsutrymme, tv-rum eller barnrum!

  Sovrum – Från hallen nås ett charmigt sovrum med tydlig karaktär. Den genomgående grå tonen som återfinns på det målade plankgolvet och tapeterna bryts upp av ett kontrasterande trätak. Här finns plats för dubbelsängen och utmärkta förvaringsmöjligheter finns i form av två stora sidogarderober. 

 • Övriga byggnader

  Friggebod – Mindre byggnad som kan renoveras till förråd eller gäststuga. Byggnaden står på jordkällare, har fasad av träpanel och plåttak. El finns inkopplad.

  Förråd – Enklare byggnad med jordgolv/delvis plankgolv. Byggnaden har träpanel och plåttak.

 • Övriga upplysningar

  Renoveringar – Huset totalrenoverades under perioden 2019-2021 inklusive nytt tak, nya fönster, ny brädfodring + tilläggsisolering, nybyggt badrum, nybyggt kök, ny el dragen i hela huset inklusive nytt elskåp med jordfelsbrytare och uppbyggnad av altan.

  Vatten och avlopp – Vattnet kommer från djupborrad brunn belägen på ÄSPENÄS 1:8, servitut finns. Avloppsanläggningen ligger på fastighet ÄSPENÄS 1:8, servitut finns.

  Avtalsservitut – Servitut finns som ger rätt att använda befintlig brygga belägen på ÄSPENÄS 1:8. Servitutet ger även rätt till förtöjning av båt på ASPENÄS 1:8 samt till röjning av sly och buskar för att bibehålla sjöutsikt.

  Brygga – Enligt ägaren till ÄSPENÄS 1:8 har den ursprungliga bryggan funnits sedan innan han blev ägare till fastigheten på 1990 talet men dokumentation om bygglov sakans.

  Energideklaration – Fastigheten har nyttjats mindre än 25% av året och är därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.

  Gemensamhetsanläggning väg – Fastigheten har del i gemensamhetsanläggning för väg.

  Taxering – Fastigheten är nybildad och saknar taxeringsuppgifter.

  Boarea – Bostadens area har mätts av säljaren till 74 m2. Uppgifter om taxerad boarea saknas.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS ÄSPENÄS GA:1
  GA1

 • Servitut

  Officialservitut vattentäkt, Last
  15-ÄRT-745 – 1, 2021-01-15

  Officialservitut vattentäkt, Förmån
  1460-2020/34 – 2, 2021-01-15

  Officialservitut avlopp, Förmån
  1460-276 – 1, 2004-08-20

  Officialservitut väg, Förmån
  1460-2020/34 – 3, 2021-01-15

  Officialservitut avlopp, Förmån
  1460-2020/34 – 1, 2021-01-15

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  2-glas energiglas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Djupborrad brunn, trekammarbrunn med infiltration
  Uppvärmning
  Luft-luft värmepump, direkt el
 • Driftkostnad

  Kostnaden för uppvärmning ingår i elkostnaden. Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer. Samfällighetsavgift avser vägavgift. Bostaden används som fritidshus.

  El
  15 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 500 kr/år
  Samfällighet
  1 500 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  3 000 kr/år
  Total driftskostnad
  22 076 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Äspenäs 22, Bengtsfors

Intresseanmälan till Äspenäs 22, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se