Bengtsfors

Inbjudande 40-talsvilla med sjöutsikt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Storgatan 57, Bengtsfors

Utgångpris
1 500 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1049 Kvm
Biarea
85 Kvm
Boarea
127 Kvm

På en höjd i ett gammalt och lummigt bostadsområde stoltserar denna gedigna familjebostad med drömliknande utsikt över Lelångens glittrande vatten. Villan lämnar plats åt hela familjen med en boyta om 127 m2 uppdelad i fem rum och kök samt med möjlighet till att skapa ytterligare rum i ett stort oinrett vindsutrymme. Villan har varsamt bevarat den tidstypiska charmen från sent 40-tal med en härlig interiör bestående av färgglada tonsättningar och harmoniska ytskikt. Här finns en ljuvlig och insynsskyddad trädgård om 1 049 m2 som väntar på att barnens lek och ändlösa sommarkvällar ska förgylla tillvaron. Ett riktigt drömboende i väntan på portarna ska slås upp för nya ägare – välkommen!

 • Fastigheten erbjuder

  • Underbart läge med utsikt över sjön
  • Gedigen familjebostad
  • Lugnt område med gångavstånd till centrum
  • Välbevarade 50-tals detaljer
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Genom altandörren nås en harmonisk hall med tydlig karaktär som elegant förenar samtliga utrymmen på entréplan. Direkt väntar en stilren interiör som utgörs av en plastmatta i ljus nyans och tapeter i neutral ton. Från denna praktiskt belägna hall nås köket på hallens vänstra hand och ett gemytligt allrum på hallens högra hand.  

  Kök – Ett hemtrevligt och rustikt kök finns. Här finns utrymme för en mindre matgrupp och för festligheter med familj och vänner. Kökets enhetliga framtoning utgörs av vackra gräddvita köksluckor av traditionell karaktär och välintegrerade vitvaror i form av diskmaskin från Cylinda, spis från Electrolux, kylskåp och frys från Elektrohelius, mikrovågsugn samt spisfläkt. I övrigt är utrymmet beklätt med tapeter med diskreta motiv, ljust laminatgolv och vitmålat tak.

  Allrum – Till höger om hallen vilar ett charmigt allrum med utsikt över det glittrande vattnet och fångande berättelser finns grunderna för en rofylld tillvaro fri från bekymmer. Utrymmet är inrett som bibliotek med ett vackert parkettgolv, vävtapeter i ljus ton och vitmålat tak.

  Vardagsrum – Vidare finns ett spatiöst vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel och övrigt fristående möblemang. Utrymmets behagliga karaktär utgörs av stilrena tapeter, ekfärgat rutmönstrat parkettgolv och vitmålat tak, som vävs samman med det naturliga ljusinsläppet från flera väderstreck. 

  Hall (finentré) – Från vardagsrummet nås finingången som är belägen på framsidan av huset. Här finns en mindre hall med utmärkta förvaringsmöjligheter i form av två garderober avsedda för kläd- samt övrig förvaring. Hallen leder vidare till toalett och sovrum som är belägna på entréplan. Utrymmet inhyser även luft-luftvärmepump, trappa till övre plan och trappa ned till källaren. I övrigt är hallen inredd med ett ljust laminatgolv, ljusgula tapeter och vita takskivor.

  Toalett – I anslutning till ingången på framsidan av huset finns ett nyrenoverat toalettutrymme, vilket är försett med toalett och handfat. Utrymmet är inrett med färgglada tapeter, svart klinkergolv och vitmålat tak.

  Sovrum – På entréplan finns ett rofyllt sovrum med plats för dubbelsängen. Rummet har ett klassiskt trägolv, stilrena tapeter i vit ton och vitmålat tak. Rummet erbjuder förvaringsmöjligheter i form av en garderob avsedd för klädförvaring. 

   

  ÖVRE PLAN

  Hall – Via den charmiga trappan nås hallen på övre plan. Hallen leder naturligt vidare till alla utrymmen på övre plan, vilket gör dem lättåtkomliga. Denna hall är inredd med ljusgula tapeter och plastmatta i stilren ton.

  Sovrum (östergavel) – Till höger om hallen är ett stort sovrum med utrymme för en dubbelsäng. Rymligheten gör att rummet kan nyttjas på flera sätt: gästrum, barnkammare eller varför inte hemmakontor? Rummets inredning består av plastmatta i jordnära toner, tapeter med motiv på fåglar, vita träpaneler och vita takskivor.

  Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymme återfinns ett stort sovrum med en bedårande utsikt över stillsamma sjön Lelång. Rummet har ljusa tapeter, klassiskt trägolv och vita takskivor. I detta sovrum kommer vila och avkoppling att vara tydliga ledord.

  Badrum – Vidare hittas ett storstilat badrum med en lyxig utformning. Detta badrum erbjuder allt som kan önskas med kaklade väggar, plastmatta i behaglig färgsättning och ett vackert innertak av huntonit med infällda spotlights. Lyxigheten betonas av dubbelhandfatet som är beklätt med marmor och en walk-in shower försedd med nya duschdörrar under 2019. I övrigt finns en vägghängd toalett i utrymmet.

  Tvättstuga – Mittemot badrummet återfinns en mindre tvättstuga, vilken är försedd med tvättmaskin från Cylinda samt tvättho. Tvättstugan är inredd med plastmatta i behaglig ton och stilrena våtrumstapeter. 

  Oinredd vind – Sista utrymmet på övre plan har nyttjats som ett förråd som är isolerat och försett med trätak och trägolv. Detta stora utrymme kan med fantasi och engagemang formas till ännu ett sovrum i detta vackra hem. 

   

  KÄLLARE

  Källare – Ett källarutrymme med betonggrund och fantastiska förvaringsmöjligheter. Utrymmet består av förråd, tvättstuga med äldre tvättmaskin och ho, pannrum med pelletspanna, varmvattenberedare och hobbybänk samt garage.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  378 000 kr
  Tomt
  121 000 kr
  Totalt
  499 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  6
  Totalt pantvärde
  832 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  143 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-06-16)
  Energiklass
  D
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Tvåplanshus
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Takpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Kombipanna med pelletsbrännare och luft-luft värmepump
 • Driftkostnad

  Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3743 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  10 076 kr/år
  El
  17 168 kr/år
  Vatten/Avlopp
  9 742 kr/år
  Sotning
  562 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  4 912 kr/år
  Total driftskostnad
  43 536 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Storgatan 57, Bengtsfors

Intresseanmälan till Storgatan 57, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se