Höjden

Högt belägen villa med spektakulär utsikt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Frejs väg 3, Bengtsfors

Utgångpris
2 000 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1274 Kvm
Boarea
138 Kvm
Biarea
54 Kvm

Högt belägen, enorm balkong utan insyn och oslagbar utsikt över Lelång – dessa är några ord som kan beskriva denna unika villa belägen på ”Höjden” i Bengtsfors. Denna vackra bostad ligger på en lugn återvändsgränd med stor trädgård och väldigt lite insyn från grannarna, tack vare den höga belägenheten. Villan har renoverats genom åren och har byggts ut med ett stort vinterbonat rum inklusive panoramafönster och vyer över sjön Lelång i nordväst. Ovanför ”uterummet” finns en stor balkong med sol hela dagen – även härifrån kan Lelångens glittrande vatten beskådas. Vidare har bostaden renoverats både invändigt och utvändigt på senare år inklusive tak, fönster, ny luft-vattenvärmepump, kök och badrum. Varmt välkommen på visning av denna villa med an av de bästa lägen i Bengtsfors!

 • Fastigheten erbjuder

  • Högt belägen med oslagbar utsikt
  • Uterum och balkong på 30 m2
  • Nyare tak och nya fönster
  • Ny luft-vattenvärmepump
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Välkommen in till bostaden genom denna varma och inbjudande hall som erbjuder plats till förvaring av ytterkläder och som slussar vidare in till köket, vardagsrummet, gästtoalett och även trappan till övre plan. Hallen är inredd med plastmatta i en varm trämönstrat ton, vitmålade bröstpanel samt ljusgråa tapeter på väggarna och vitmålad träpanel i tak.

  Gästtoalett – Toaletten renoverades år 2006 och har stylats med klinkergolv, halvkaklade väggar och vitmålat tak. Porslin består av handfat och toalettstol.

  Kök – Köket är praktiskt belägen i bostadens sydvästra hörn med närhet till entrén och mycket sol från fönstret i söder. Utrymmet totalrenoverades år 2014 med en modern köksinredning i vitt som kompletteras med svarta beslag och inbyggda vitvaror. Här finns plats till såväl köksbord som matlagning vid den infällda hällen och läckra bänkskivan i sten. Inredningen består av laminatgolv i mörkgrå ton, tapetserade väggar, snygg kakelvägg i vitt och vitmålad träpanel i tak. Vidare finns fjärrstyrd bänkbelysning och vackra porslinsskåp med glasdörrar. Vitvarorna består av kylskåp och diskmaskin med matchande fronter samt inbyggd ugn, mikrovågsugn, häll och vägghängd fläkt i svart.

  Vardagsrum – Belägen i villans nordöstra hörn ligger detta morgonpigga rum. Här strålar solen in på förmiddagen medan rummet även får ljus på kvällen genom den stora öppningen intill matsalen i väst. Här ligger ett nylagt parkettgolv på golvet vilket även flyttar in till angränsade matsal och avger en helhetskänsla. Väggarna är beklädda i ljusa tapeter och taket är vitmålat.

  Matsal – Vidare in till den angränsade matsalen möts vi av en varm och harmonisk plats inredd med parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak. Här finns gott om plats till matsalsbord, eller annat möblemang. Från matsalen nås husets kronjuvel – Uterummet.

  Uterum – Villan kompletterades med detta vinterisolerat rum år 2006. Här strålar solen in på morgon och kväll medan en hel oslagbar utsikt över Lelångens glittrande vatten kan beskådas genom panoramafönstren. Utrymmet erbjuder ca 30 m2 boyta med trämönstrat laminatgolv, väggar och tak av vitmålade panel och infällda spotlights. Rummet uppvärms med vattenburna element och kan avnjutas året runt. Här finns gott om plats till såväl långbord som myshörna och kan bli familjens naturliga samlingsplats för allt från festligheter till intima middagar.

  ÖVRE PLAN

  Hall – Uppför trappan ligger en mindre hall som slussar vidare till badrummet och rummen på övre plan. Hallen är inredd med laminatgolv, ljustapeter och vitmålade panel i tak. Från hallen nås även rymliga förråd i husets kattvindar.

  Badrum – Badrummet omvandlades från ett f.d. kök år 2006 och är helkaklat i en lugnande ljusgrå ton med en behaglig el-golvvärmesystem under fötterna. Det stora utrymmet är kombinerat badrum/tvättstuga med nyare tvätt- och torkmaskiner från Cylinda som har fällts in i väggen för ett snyggt och prydligt ”look”.  Vidare finns inbyggda skåp, duschhörn, toalett och kommod komplett med tvättställ och högsskåp.

  Sovrum – Detta rum ligger i bostadens nordöstra hörn med ljusinsläpp från fönster i öster och vacker utsikt mot balkongen och Lelången i nordväst. Rummet erbjuder gott om plats till såväl dubbelsäng som annat möblemang och en praktisk klädkammare finns placerad i hörnet. Trägolv ligger under fötterna, väggarna i beklädda i gröna tapeter och taket är vitmålat.

  Kontor – Detta mindre rum kan nyttjas som kontor eller sovrum. Även härifrån går det inte att gå miss om den helt underbara utsikten över Lelången och samhället. Rummet har trägolv, gröna tapeter och vitmålat tak samt klädkammare. Passage finns som leder ut till balkongen.

  Balkong – Denna helt underbara balkong på ca 30 m2 får sol från morgon till kväll och stoltserar med en panoramautsikt över Lelången. Tack vare husets högbelägenhet ligger denna balkong utan insyn från grannarna. Känslan på denna topp går nästa inte att beskriva utan måste upplevas på plats!

   

  KÄLLARE

  Hall – Vid källartrappan återfinns ett hyllutrymme med extra kyl och frysskåp som lämnas kvar. Här finns även en gammal grävd brunn som inte har använts på många år.

  Rum – Rakt fram från hallen finns ett förråds/källarutrymme.

  Badrum – Detta mindre rum är helkaklat och lämnar plats till ett hörnbadkar. Rummet uppvärms med el-element.

  Verkstad – Källarverkad med betonggolv, träpanel på väggarna och isolerat tak.

  F.d. tvättstuga – Utrymmet har tidigare använts som tvättstuga och en ”gammaldags” tvättmaskin lämnas kvar vilket har använts till tvätt av mattor på senare tid. Ett gammalt gjutet badkar och handfat finns i utrymmet.

  Pannrum – Mellan f.d. tvättstugan och hallen vid trappan ligger pannrummet. Här finns ett luft-vattenvärmepump från Nibe, installerad 2018.

 • Renoveringar

  2006 – Mycket omfattande renovering av bostaden inklusive tillbyggnad av uterum med balkong. Tacket lades om och fasaden målades. Vidare flyttades badrummet upp till övre plan och gästtoaletten renoverades.

  2008 – Inredning av badrum med hörnbadkar i källaren.

  2013-2014 – Nytt kök (diskmaskin har dock bytts ut igen senare)

  2018 – Installation av luft-vattenvärmepump

  2021 – Fönsterbytt till 3-glas aluminiumfönster

 • Övriga byggnader

  Arbetsbarack – Stort utrymme som nyttas till förråd. En gammal dock användbar köksinredning finns uppställt i utrymme och används till förvaring och sortering.

  Förråd – Förrådet har trägolv, trästomem och plåttak. El finns inkopplad. Ej isolerat.

  Carport

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

  Fiber – Fiber finns dragen till tomtgräns. Inkoppling beställs av Bengtsfors Energi och kostar 18.000 kr + grävning.

  Boyta – Den taxerade boytan är 108 m2 men utbyggnaden på 30m2 är inte medräknat. Därför anges 138 m2 som boyta.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  282 000 kr
  Tomt
  137 000 kr
  Totalt
  419 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  1 370 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  91 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-07-23)
  Energiklass
  D
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Tvåplanshus
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Puts
  Takbeklädnad
  Lertegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Luft-vatten värmepump
 • Driftkostnad

  Kostnaden för uppvärmning ingår i elkostnaden. Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3143 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  22 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  5 500 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  3 337 kr/år
  Total driftskostnad
  31 913 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Frejs väg 3, Bengtsfors

Intresseanmälan till Frejs väg 3, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se