Steneby

Gemytligt hus med skog intill sjön Iväg!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Taxviken Viken 1, Dals Långed

Utgångpris
1 800 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
57952 Kvm
Åkermark
2 Ha
Skogsmark
4 Ha
Biarea
32 Kvm
Boarea
61 Kvm

Belägen i Steneby med närhet till sjön Iväg, ligger denna idylliska fastighet på nästan 6 hektar inklusive äldre bostadshus samt egen skog och mark som gränser till sjön Iväg. Huset erbjuder väldisponerade rum fördelade på två plan där entréplan står för sällskapsutrymmen i form av kök samt vardagsrum, och övre plan står för avkoppling i form av sovrum. Fastigheten har en fin arrondering i ett samlat skifte med 4,7 hektar produktiv skogsmarks uppdelad i ca 70% gran och 30% lövträd. Medelboniteten på skogen beräknas till 10.1 m3sk/hektar med virkesförråd på 1141 m3sk, enligt skogsbedömning från 2018. Jakt medföljer med 1 plats i Steneby Nordvästra Viltvårdsområde förening. Fastigheten passar bra som fritidshus eller som permanentboende! Varmt välkommen på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Underbart läge med närhet till sjön
  • Ca 4,7 hektar produktiv skog med hög bonitet
  • Jakträtt och fiskerätt
  • Gemytligt hus med potential
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Välkommen in till en rustik hall med charmig inredning. Den praktiskt belägna hallen är inredd med randiga tapeter i härlig färgsättning, mörkare plastmatta, samt vitmålat trätak. Från utrymmet nås köket samt övre plan och källare genom trapporna som inhyses i hallen. 

  Kök – Från hallen nås ett äldre och färgstarkt kök med stor potential. Här finns alla grunder för ett sant sällskapsutrymme med plastmatta i mörkare ton, senapsgula tapeter i kombination med bröstpaneler i vit ton samt vitt kakel vid kökspartierna, samt vitmålat tak. I köket återfinns en äldre spis, liten kyl, vedspis, samt ett praktiskt skafferi för förvaring.

  Vardagsrum – I anslutning till köket finns ett rymligt vardagsrum med utrymme för en mindre mat- och soffgrupp. Vardagsrummet erbjuder ett stort ljusomfång genom välplacerade fönster i flera väderssträck, som lyfter rummet och ger det energi. Utrymmet är inrett med tapeter med diskreta motiv, en ljus plastmatta samt vita skivor i tak.

   

  ÖVRE PLAN

  Hall – Genom trappan i hallen på entréplan nås övre plan med sovrum samt badrum. Hallen ansluter samtliga utrymmen på övre plan med varandra och erbjuder tillgång till en fantastisk balkong med ljuvlig sjöutsikt. Hallen är inredd med plastmatta i mörkare ton, randiga tapeter i härlig färgkombination samt vitmålat trätak.

  Badrum – Ett äldre badrum finns på övre plan, vilket är utrustat med handfat, toalett samt dusch. Utrymmet är inrett med plastmatta samt vita skivor i tak, vidare återfinns en varmvattenberedare i utrymmet.

  Sovrum – På övre plan vilar ett sovrum med goda förvaringsmöjligheter och enorm potential. Sovrummet är inrett med plastmatta med tidstypiskt motiv, prickiga tapeter samt vita skivor i tak. Förvaringsmöjligheterna utgörs av en klädkammare samt en sidogarderob för övrig förvaring. Från sovrummet nås vinden genom en lucka.

   

  KÄLLARE

  Källare – Källaren dränerades under 90-talet och erbjuder flertalet utrymmen för förvaring. Den är bestående av hall och flera rum, samtliga av betonggrund. Vidare återfinns en hydroforpump i källarutrymmet.  

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus i många år och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

  Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 4600 kr för privatpersoner.

  Fiskerätt – Enligt ägaren finns fiskerätt med 0,37 andelar i Ivägs Fiskevårdsområde förening, och 0,21 andelar i Stenebyälvens Fiskevårdsområde. 

  Jakträtt – Till fastigheten följer jakträtt med 1 plats i Steneby Nordvästra Viltvårdsområde förening.

  Skogsbedömning – Enklare skogsbedömning finns upprättad september 2018, se separat handling hos mäklare.

  Karta – Lantmäteriets karta verkar inte stämma överens med avstyckningskartan från 1906. Enligt säljaren och ägaren till granfastighet Bengtsfors Taxviken 1:16 är gränsen felritad vid fastigehtens nordöstra hörn. Byggnaderna som ligger vid fastighetens nordöstra hörn tillhör Bengtsfors Taxviken 1:16 och inte till försäljningsobjketet.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS TAXVIKEN GA:1
  GA1

 • Samfälligheter

  Samfällighet BENGTSFORS TAXVIKEN S:1
  samfallighet_1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  252 000 kr
  Tomt
  344 000 kr
  Skog
  208 000 kr
  Totalt
  596 000 kr
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringskod
  120

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  1
  Totalt pantvärde
  32 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedpis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Djupborrad brunn. Tvåkammar brunn.
  Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Driftkostnad

  Bostaden används som fritidshus. Kostnaden för uppvärmning ingår i elkostnaden. Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2602 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Samfällighet avser kostnad för väg.

  El
  13 695 kr/år
  Samfällighet
  252 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  3 938 kr/år
  Total driftskostnad
  18 961 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Taxviken Viken 1, Dals Långed

Intresseanmälan till Taxviken Viken 1, Dals Långed

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se