Bengtsfors

Gedigen 40-talsvilla med möjlighet till uthyrning!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Kunghällsvägen 30, Bengtsfors

Utgångpris
595 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1051 Kvm
Biarea
77 Kvm
Boarea
78 Kvm

Med gångavstånd till såväl centrala Bengtsfors som till skola, barnomsorg och motionsslinga hittas denna pärla full av potential! En gedigen tvåplansvilla uppförd 1946 med separata ingångar till nedre och övre plan, vilket lämnar möjligheten till att dela upp huset i två lägenheter om så önskas. Villan passar även utmärkt som generationsboende eller till den stora familjen. Lägenheterna är uppdelade i tre rum med kök och flera tidstypiska detaljer finns bevarade. Villan ligger placerad på en lättskött och lagom stor tomt om 727m2 med extra tomt om 324 m2 som ingår i köpet. En stor infart lämnar gott om plats till parkering på egen mark. Varmt välkommen att uppleva denna pärla på plats!

 • Fastigheten erbjuder

  • Gedigen 40-talsvilla
  • Möjlighet till två lägenheter (3 rok)
  • Stor grusad infart med bra parkering
  • Nära till såväl centrala bekvämligheter som natur
 • Planlösning

  Entréplan

  Vindfång – Genom ytterdörren belägen på byggnadens gavel nås en mindre vindfång som leder vidare in till entréplan. Utrymmet är inrett med praktisk plastmatta, målade väggar och vitmålat tak.

  Hall – Med vidare steg in på entréplan nås hallen med närhet till kök, badrum och vardagsrum. Här finns både förråd samt dörr in till trapphuset som leder vidare upp till den övre lägenheten. Hallen är inredd i samma stil som vindfången med plastmatta, ljusa tapeter och vitmålat tak.

  Sovrum – Detta mysiga sovrum är placerad i villans nordöstra hörn. Sovrummet är inrett med behaglig heltäckningsmatta i blå färg och tapeter i lugnande ljusgrå ton medan taket är målat vitt. Här finns två stycken garderober.

  Kök – På vänsterhand hittas det härliga 40-tals köket med tidstypiskt inredning och som har fått uppfräschning i form av praktisk plastmatta och vitmålade väggar. Köket är utrustat med en mindre kyl/frysskåp, spis och fläkt. Vid fönstret finns plats till matgrupp där man kan både njuta av en god frukost i morgonsolen och ha fullkoll på det som händer ute på gatan.

  Rum – Till söder om köket och med utgång till altan i öster ligga detta rum som kan tänkas användas som matsal eller sovrum. Här finns ett härligt ljusinsläpp från både öster och söder, vackert bevarat trägolv, vita tapeter och vitmålat tak.

  Vardagsrum – Med ingång från såväl köket som hallen nås det stora vardagsrummet med imponerande takhöjd och inbjudande öppen spis. Här finns gott om plats till möblemang och sittgrupper vid brassen. Vardagsrummet är inrett med trägolv, vävtapeter och vitmålat tak.

  Badrum – Fräscht, helkaklat badrum som renoverades för ca 5 år sedan.  Badrummet har en ljus och behaglig stil med stora beigea klinkerplattor på golvet vitt kakel på väggarna. Rummet inhyser tvättställ, toalett och duschhörn.

   

  Övre plan

  Hall – Vidare från trapphuset med egen ingång hittas hallen på övre plan. Hallen är inred med plastmatta på golvet, målade tapeter på väggarna och vitmålat tak. Med ytterligare några steg nås övriga rummen på detta plan.

  Sovrum – Med nära steg till hallen och köket ligger detta rimliga sovrum vid husets västra sida. Rummet är inrett med plastmatta, ljusa tapeter och vitmålat tak.

  Kök – Mindre kök med stor potential. Köket är utrustat med moderna skåp och lådor i vitt samt diskho. Här finns möjlighet till att utöka köksinredningen och komplettera med vitvaror för att skapa en trevlig plats där hyresgästen kan få lugn o ro vid matbordet. Rummet kan även tänkas omvandlas till exempelvis sovrum eller badrum åt den stora familjen, möjligheterna är oändliga! Rummet är inrett med plastmatta, vitmålade väggar och vitmålat tak.

  Rum – Med utgång till balkongen i öster och utsikt över gatan ligger detta rum som passar till matsal, sovrum eller mindre sällskapsrum. Likt intilliggande rum består inredningen av plastmatta, ljusa tapeter och vitmålat tak. Klädkammare ligger i anslutning till rummet och en duschkabin finns monterad i skjutdörrsgarderoben men har inte nyttjas av nuvarande ägaren.

  Rum – Vid villans södra gavel hittas övre planets vardagsrum eller sällskapsrum. Rummet är lekfullt inrett med praktisk plastmatta, iögonfallande fondtapet med blommigt motiv och väggar målade i en ljust lila ton. Träpanel finns i tak. Längst långsidorna finns även praktiskt förvaringsmöjligheter i sidovindar.

  WC – En mindre WC inrett med praktiskt plastmatta och uppiggande blå färg på väggarna och i tak. Utrymmet är utrustat med toalett och handfat.

  Källare

  Hall – Vid beträdande av källarplan nås en spatiös hall vilket inhyser matkällare och förrådsutrymmen. Utrymmet är inrett med betong på golv, väggar och tak.

  Pannrum – Rummet är utrustat med vedpanna (med elpatron) à märke Alpha-Keram, årtal 1998 och 2 stycken ackumulatortankar à 500 L var. Utrymme finns till förvaring av ved.

  Tvättstuga – Tvättstuga med golv, väggar och tak av betong. Utrymmet är utrustat med tvättmaskin från Siemens, tvättho och enkel dusch.

  Garage – I källarplan ligger villans garage med gott om förvaringsutrymme eller plats till bilen.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns hos mäklaren.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

  Renoveringar – Den nuvarande ägaren har utfört följande renoveringar sedan 2012: Installerat nya element i flera rum, installerat ny expansionskärl i källaren samt bytt elpatron i pannan, monterat köksinredningen på övre plan, renoverat badrummet på entréplan ca år 2005 (kakelarbetet gjort själv men vatten/avloppsledningar dragna av lokal rörmokare), löpande tapetsering.

  Fastigheter – I köpet ingår VIMMAN 8 på 324 m2 och VIMMAN 9 på 727 m2. Den totala markytan är 1051 m2. Fastgiherna är samtaxerade.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  232 000 kr
  Tomt
  121 000 kr
  Totalt
  353 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  7
  Totalt pantvärde
  447 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  151 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2020-07-21)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Puts
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Vedpanna med elpatron + ackumulatortankar à 500L var
 • Driftkostnad

  I kostnaden för värme ingår 20 m3 ved à 275 kr m3. Uppvärmning med elpatron ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 83 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2648 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  5 500 kr/år
  El
  22 693 kr/år
  Vatten/Avlopp
  5 578 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 085 kr/år
  Försäkring
  4 236 kr/år
  Total driftskostnad
  39 592 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Kunghällsvägen 30, Bengtsfors

Intresseanmälan till Kunghällsvägen 30, Bengtsfors

  500 tecken kvar

  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se