Höjden

Charmig 50-talsvilla i populärt område!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Torsgatan 16, Bengtsfors

Utgångpris
850 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1437 Kvm
Biarea
61 Kvm
Boarea
98 Kvm

På en solig tomt, högt belägen i samhället, vilar detta charmiga 1,5-planshus. Här återfinns en klassiskt 1950-tals planlösning med kök i 2 plan och möjlighet att nyttja bostaden som en eller två familjehus. Villan har fått flera praktiska uppfräschningar genom åren såsom nytt tegeltak och installation av bergvärme medan mycket av husets charmiga 50-tals interiör finns bevarad. Bostaden är högt belägen på en lugn återvändsgata i det populära bostadsområdet som kallas för ”höjden” i folkmun. Området är belaget inom promenadavstånd från såväl centrala bekvämligheter som vandringsleder och idrottsplatsen Långevi. Vidare återfinns en stor och välskött trädgård om 1 437 m2 som lämnar utrymme för lek och härligt sällskap under sommarsolens varma strålar. Varmt välkommen till ett hem fyllt med potential!

 • Fastigheten erbjuder

  • Lugn återvändsgata i lugnt område
  • Nytt tak
  • Bergvärme
  • Möjlighet till familjevilla eller 2 lägenheter
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Varmt välkommen in till en mindre hall med enkelhet och stilfullt som tydliga ledord. Detta praktiskt belägna utrymme erbjuder en trappa direkt till höger om ingången, vilken avancerar till övre plan. Den stilfulla inramningen utgörs av jordnära träpaneler på väggarna, plastmatta i klinkermotiv, samt vita skivor i tak.

  Hall – Från ingången nås hallen på entréplan vilken är inredd med tapeter med diskret motiv på väggarna, ekfärgat laminatgolv, samt vitmålat tak. Vidare återfinns en praktisk klädkammare, vilken kommer att underlätta klädförvaringen och frigöra yta. 

  Rum– Med några korta steg från hallen nås ett mycket gemytligt rum fyllt med potential. I detta utrymme kikar det naturliga ljusinsläppet gärna förbi och bidrar med energi och livlighet. Rummet används idag som allrum men kan med enkelhet omvandlas till ett sovrum med alla grunder i form av tapeter i rofylld ton, plastmatta, och vita skivor på plats.  

  Badrum – På entréplan återfinns ett stilrent helkaklat badrum med en fräsch framtoning. Vidare inhyses toalett, handfat, samt duschkabin i utrymmet.

  Vardagsrum – Välkommen in till vardagsrummet, här sammanflätas en klassisk inramning med en modern och öppen planlösning, vilket förenar vardagsrummet med den angränsande matsalen. Rummet besmyckas av tapeter med rustikt och rofyllt motiv, rutmönstrat parkettgolv, samt vita skivor i tak. Vidare återfinns en godkänd öppen spis med kamin i utrymmet, vilken förhöjer mysfaktorn till skyarna! Från vardagsrummet nås det gemytliga uterummet.

  Matsal – Angränsande till det gemytliga vardagsrummet återfinns en gedigen matsal där alla dagens måltider kommer att avnjutas i lugn och ro. Det naturliga ljusinsläppet från flera väderstreck betonar den charmiga inramningen bestående av tapeter i ljus ton, rutmönstrat parkettgolv, samt vita skivor i tak.   

  Uterum – Genom vardagsrummet nås ett rofyllt uterum med plasttak och delvist inglasat. Uterummet fångar morgon- och eftermiddagssolen, vilket möjliggör härliga sommarstunder under solens varma strålar. Detta uterum väntar på det stora sällskapet och händelserika sommardagar. 

  Kök – Bostadens kök erbjuder en äldre men charmig framtoning och kan med tid och engagemang förvandlas till ett drömutrymme! Utrymmet pryds av plastmatta i ljus ton, tapeter i rutigt mönster, samt vitmålat tak. Vitvarorna är bestående av ugn från Asko, samt kylskåp och frys från Cylinda.

   

  ÖVRE PLAN

  Hall – Vid trappuppgångens slut väntar en praktisk hall som förenar samtliga utrymmen på övre plan. Här möter solljuset väggarnas ljuvliga tapeter, genomgående trägolv, och vitmålat tak. Vidare återfinns en vindslucka i utrymmet.

  WC – Ett mindre toalettutrymme återfinns på övre plan med handfat och toalett. Utrymmet pryds av vävtapeter i ljus ton, plastmatta, samt vitmålat tak.  

  Vardagsrum – Genom den charmiga hallen nås ett lika charmigt vardagsrum med ändlös potential. I utrymmet finns det plats för en mindre soffgrupp men också för enkelsängen. Med enkelhet kan rummet nyttjas som sovrum. Rummets livliga energi utgörs av färgglada tapeter på väggarna, genomgående trägolv och vitmålat tak. Vidare finns en öppen spis (funktion osäker). I utrymmet återfinns förvaringsmöjligheter genom sidovindarna.

  Kök – Ett äldre kök med gräddvita luckor och rustik inramning återfinns på övre plan. Köket pryds av plastmatta i neutral ton, tapeter i kombination med kakel vid kökspartierna på väggarna, samt vitmålat tak. I utrymmet finns en gammal ugn och kyl som inte längre är i bruk, samt diskho.

  Sovrum – Ett mindre sovrum med potential vilar på övre plan. Sovrummet har en stilren utformning med tapeter i beige ton på väggarna, gediget trägolv, och vitmålat tak. De goda förvaringsmöjligheterna finns i form av en mindre sidovind.

   

  KÄLLARE

  Källare – En källare med betonggrund finns i huset. Källarplanet är bestående av matkällare, tvättstuga med klinkers och tvättmaskin från Whirlpool, förråd, verkstad, pannrum, samt garage som nås utifrån.

 • Renoveringar

  1983 – Tillbyggnad av garage samt uterum.

  2010-2015 – Altandörr samt flera fönster bytta.

  2012 (ca) – Installation av bergvärme.

  2016 – Fasad delvis ommålad.

  2017 – Ny brädfodring och tilläggsisolering av södergavelspets.

  2019 – Tak omlagt inklusive papp, läkt och tegel.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

  Fiber – Fiber finns i gatan men ej ansluten till fastigheten. Bengtsfors Energi kan kontaktas för mer information om anslutningsavgifter.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  286 000 kr
  Tomt
  133 000 kr
  Totalt
  419 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  6
  Totalt pantvärde
  400 800 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  52 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-06-02)
  Energiklass
  C
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis med kassett
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Bergvärme
 • Driftkostnad

  Kostnaden för uppvärmning ingår i elkostnaden. Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3143 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  20 319 kr/år
  Vatten/Avlopp
  8 935 kr/år
  Sotning
  461 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  4 371 kr/år
  Total driftskostnad
  35 162 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Torsgatan 16, Bengtsfors

Intresseanmälan till Torsgatan 16, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Stephanie Brodeur Flink

  Ansvarig mäklare
  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: stephanie@flink.se