Gustavsfors

Café med lägenhet i Gustavsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Årjängsvägen 1, Gustavsfors

Utgångpris
1 150 000 kr
Antal rum
Tomtarea
2032 Kvm
Biarea
40 Kvm
Boarea
140 Kvm

Varmt välkommen till Gustavsfors och denna fastighet som inhyser det välkända och älskade tyska bageriet. Nu finns en unik möjlighet att bli ägare till denna vackra byggnad från sekelskifte, bestående av bageri med café i bottenvåning och lägenhet med fyra rum och kök på övre plan. Dessutom finns en väl tilltagen och solig balkong på 72 m2 som tillhör lägenheten. Hela byggnaden totalrenoverades invändigt i början på 2000-talet medan värmesystemet uppgraderades med luft-vattenvärmepump ca år 2010 och taket byttes 2019. Fastigheten erbjuder goda möjligheter till dig som vill bedriva café, B&B eller annan service- eller turistverksamhet. Gustavsfors är ett mycket trivsamt samhälle /turistort vid sjön Lelång samt Dalslands kanal som fylls med liv och rörelse under sommarhalvåret. Välkommen på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Bageri med café
  • Sekelskiftesbyggnad
  • 4 rum och kök med stor balkong
  • Nytt tak
  • Luft-vattenvärmepump
 • Planlösning

  BAGGERI och CAFÉ – ENTRÉPLAN

  Hall – På andra sidan av pardörrarna väntar ingången till det mycket uppskattade tyska bageriet i Gustavsfors. Hallen är inredd med plastmatta i vinröd ton, vitmålade väggar, och vitmålat tak. I övrigt nås lagerutrymmet från hallen.

  Café – Välkommen in till det folkkära caféet som har erbjudit kunderna en trivsam miljö att fika i närmare ett decennium. Utrymmet har inretts och utformats för att optimera trivseln för besökarna. Den färgstarka inredningen bestående plastmatta med häftigt mönster, tapeter i orange ton, samt vitmålat står för det livliga intrycket. Här finns en rymlig serveringsyta med mastiga glaspartier som bringar ett stort ljusinsläpp och lyfter inomhusmiljön.

  Kundtoalett – I anslutning till serveringsytan finns en nybyggd kundtoalett från 2015. Kundtoaletten är handikappanpassad och inredd med plastmatta i svartvit färgkombination, blåmålade väggar, samt vitmålat tak. Handfat och toalett inhyses i utrymme.

  Kontor – Angränsande till serveringsytan finns ett kontorsutrymme beläget. Rummet har nyttjats som ett lagerutrymme, och är inrett med trägolv, mörkblåa tapeter och vitmålat tak.

  Beredningskök – Ett mindre beredningskök finns bakom serveringsdisken. Kökspartiet bjuder på en modern tonsättning på köksluckorna, här finns diskho samt fläkt. Utrymmet är inrett med tapeter i neutral ton, plastmatta med rutigt mönster, samt vitmålat tak.

  Omklädningsrum med personaltoalett – Från beredningsköket nås ett omklädningsrum med toalett och handfat. Utrymmet är inrett med plastmatta, vitmålade väggar, samt vitmålat tak.

  Korridor – I korridoren återfinns ett nytt säkringsskåp, ventilationsknappar, och jordfelsbrytare. Alla elledningar är utbytta från 2005.

  Förråd – Ett praktiskt förråd som inhyser två frysskåp samt ett kylskåp. Utrymmet är inrett med plastmatta med klinkersmotiv, vitmålade väggar och vitmålade tak.

  Bageri – Det nyrenoverade och fullutrustade bageriet är husets hjärta! Utrymmet fick sig ett lyft under 2018 då bageriet renoverades med bland annat nymålade väggar. Här finns ett stort utbud av utrustningar som tillhör verksamheten på husets entréplan. Bland köksutrustningarna finns tre frysskåp, två bakugnar, ett jästskåp samt stor degblandare. Vidare finns en diskavdelning med en gedigen diskho och hyllor avsedda för förvaring av köksredskap. Bageriet är inrett med plastmatta, samt nymålade väggar i vit kulör, samt vitmålat tak.

  LÄGENHET – ÖVRE PLAN

  Hall – Välkommen upp till övre plan där en gedigen bostad med väldisponerade utrymmen och karaktärsstark inramning väntar! Vid hallen väntar en tydlig luftighet som till följd erbjuder plats för att möblera utrymmet och göra det mer praktiskt för klädhängning samt enklare förvaring. Hallen är inredd med tapeter i härlig ton, trägolv och vitmålat tak.

  WC – Till vänster om hallen finns ett mindre wc, vilket är inrett med tapeter i himmelsblå och vit ton, plastmatta, samt vitmålat tak. I övrigt är utrymmet byggt 2005 och är utrustat med toalett samt handfat.

  Gästrum – Några korta steg från hallen finns ett rymligt gästrum belägen. Ett utmärkt utrymme för gästerna som erbjuder praktiska förvaringsutrymmen i form av sidogarderob, och färgglada ytskikt. Inredningen, bestående av härliga tapeter i gulblå färgkombination, vitmålat tak, samt trägolv, kompletterar det naturliga ljusinsläppet på ett harmoniskt sätt.

  Innehall – Innehallen verkar som bostadens centralpunkt och är utrymmet som sammanbinder toalett, vardagsrum, bibliotek, och kök. Den charmiga inramningen utgörs av ett stilrent parkettgolv, blommiga tapeter, och vitmålat tak.

  Toalett – Ett toalettutrymme inrett med våtrumstapeter med diskreta motiv och vitmålat tak. I övrigt finns handfat, toalett och dusch i utrymmet.

  Vardagsrum – Via innehallen nås ett gemytligt vardagsrum med plats för avkoppling och vila. Rummet erbjuder en harmonisk inredning, vilken utgörs av ett ljust parkettgolv, ljusgråa tapeter med lugnande mönster, samt vitmålat tak. Tillsammans med önskvärt möblemang kommer detta utrymme att bli mycket uppskattat inslag i vardagen!

  Sovrum – Från vardagsrummet nås ett trivsamt sovrum med en stilren inredning i sobra toner och praktiska förvaringsmöjligheter. Den stilrena inredningen utgörs av ett vackert parkettgolv, tapeter med ljuvligt motiv och vitmålat tak. Vidare utgörs de praktiska förvaringsmöjligheterna av två platsbyggda garderober.

  Bibliotek – Genom vardagsrummet nås ett rofyllt bibliotek med praktisk sidovind. I utrymmet finns ett härligt ljusinsläpp som fulländar den iögonfallande inredningen bestående av ett vackert parkettgolv, tapeter i ljusa toner och vitmålat tak. Gömd i väggen är en välintegrerad skjutdörr som ger tillgång till den praktiska sidovinden. I anslutning till biblioteket finns en stor utbyggd altan belägen.

  Kök – Sist ut på övre plan är ett charmigt kök med fridsam tonsättning och stor potential. Här finns utrymme för en mindre matgrupp som kommer att komplettera inredningen och fullända utrymmet. Köket är inrett med plastmatta med rutigt mönster, himmelsblå tapeter och vitmålat tak. Vidare utgörs köksutrustningen av en vedspis, spis, kylskåp samt frys och fläkt. I övrigt finns ett praktiskt skafferi, vilket inhyser automatsäkringarna.   

  KÄLLARE

  Källare – Huset erbjuder ett gediget källarutrymme, vilket utgörs av betong. I källarutrymmet tre förråd för förvaring, samt mindre rum/hall. 

 • Övriga upplysningar

  Besiktning – Fastigheten har besiktigats av besiktningsman inför försäljning, besiktningsprotokoll finns att läsa hos mäklaren.

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul enligt säljarens önskemål.

  Renoveringar – Under början på 2000-talet renoverades byggnaden inklusive utbytt av samtliga elledningar (inklusive installation av 64 amp), ändring av planlösning och ytskick (inklusive ny gips och dubbelgips för brandsäkerhet) och delvis nya vatten/avloppsledningar. Entrén och handikapptoaletten byggdes om ca år 2015 på grund av att kommunen byggde ny väg/cykelbana, installation av luft-vattenvärmepump år ca 2010, bytt tak och byggd altan 2019, installation av fiber. Husets fasad har ommålats under perioden 2018-2021 (en sida per år).

  Fiber – Fiber är inkopplad.

  Inventarier – Bageriets inventarier lämnas kvar vid försäljning av fastigheten.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

 • Servitut

  Officialservitut väg, Förmån
  1460-392 – 1, 2007-10-16

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  506 000 kr
  Tomt
  184 000 kr
  Totalt
  690 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  7
  Totalt pantvärde
  500 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  158 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-08-10)
  Energiklass
  F
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Tvåplanshus
  Grund
  Grundmur
  Källare/torpargrund
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedspis
  Fönster
  2-glas, 1-glas + innanfönster
  Ventilation
  Mekaniskt frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Uppvärmning
  Luft-vatten värmepump
 • Driftkostnad

  I kostnaden för el ingår bedrift av bageriet (44.272 kr) och lägenheten (14.886 kr). I kostnaden för värme ingår ved (10m3) som tillskottsvärme i lägenheten. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5175 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  5 000 kr/år
  El
  59 158 kr/år
  Vatten/Avlopp
  6 092 kr/år
  Sotning
  700 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  7 679 kr/år
  Total driftskostnad
  79 805 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Årjängsvägen 1, Gustavsfors

Intresseanmälan till Årjängsvägen 1, Gustavsfors

  500 tecken kvar

  Stephanie Brodeur Flink
  Ansvarig mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Vill du veta mer om bostaden, kontakta mig via Intresseanmälan eller kontaktuppgifterna nedan.

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28 (ej sms)

  E-post: [email protected]