Centrum

Hemtrevlig och renoverad villa i centrala Bengtsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors

Utgångpris
825 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
479 Kvm
Biarea
72 Kvm
Boarea
115 Kvm

På Lilla Tvärgatan 4 försäljs nu denna hemtrevliga villa som löpande renoverats genom åren. Njut av dess stilrena materialval, trivsamma karaktär och sociala planlösning. Fastigheten erbjuder en boarea om 115 kvadratmeter där entréplanet bjuder in till sociala sammanhang medan sovrummen ostört placerats på övre plan. På källarplan hittas ett rymligt garage och goda förvaringsmöjligheter. Låt den fantastiska kaminen bjuda på trivsamma brasor under ruggiga dagar, njut av solens värmande strålar på den stora nybyggda altanen och promenera enkelt ner till centrum som enbart ligger 600m bort! Fastigheten uppvärms med luft-vattenvärmepump, har nytt betongtegeltak från 2020 och fräscha inre ytskikt. Missa inte chansen till detta bekväma boende!

  • Fastigheten erbjuder

    • Njutbar vedkamin
    • Nytt betongtegeltak 2020
    • Uppvärmning med luft-vattenvärmepump
    • Öppen planlösning med stora sociala ytor
    • Stor altan från 2021
  • Planlösning

    Entréplan

    Hall – Välkommen in i en ljus och fräsch hall i sober färgsättning och gott om ljusinsläpp från söder. Här återfinns en praktisk garderob/städskrubb och vidare erbjuds även gott om utrymme för hatthylla och skoställ i anslutning till ytterdörren. Rummet är inrett med stilren plastmatta i klinkerstil, ljusgrå tapeter och vita skivor i tak.

    Korridor – Vidare från hallen nås en längre, möblerbar korridor varifrån vardagsrum, kök och WC ansluter. Utrymmet är inrett med ljusgrå tapeter, laminatgolv och vita skivor i tak. Här finns även ett teknikskåp med nätverkskablar kopplade till datauttag i huset.

    WC – Med belägenhet i tidigare nämnd korridor återfinns entréplanets WC som är utrustad med litet fönster, toalettstol och handfat. Utrymmet upplevs ljust och fräscht där ytskikten består av rutig plastmatta i svart och vit färgställning, ljusgrå tapeter och vitmålat tak.

    Kök – På höger hand om korridoren beträds det trivsamma köket. Här erbjuds både goda förvaringsmöjligheter, stora arbetsytor och en social och öppen planlösning mot intilliggande matsal. Köket är utrustat med ugn (Ikea 2016), induktionshäll (Ikea Whirlpool 2006), köksfläkt i rostfritt stål (Gorenje) samt kombinerad kyl/frys (Whirlpool 2007). Med praktisk belägenhet under trappan till övre plan hittas ett rymligt skafferi som omsluts av en vacker dörr av äldre stil och intill denna är dörren till källarplan placerad.

    Matsal – Med öppen planlösning till intilliggande kök återfinns en mycket rymlig matsal med stora helglasade dubbeldörrar som släpper in trädgårdens grönska till rummet. Ytskikten består likt intilliggande kök av laminatgolv, svartvita tapeter med dekorativt mönster och vitmålat trätak. I rummet finns mycket god plats för större matgrupp samt utrymme för möjliga sittplatser vid köksbänken, där gästerna kan göra kocken sällskap inför middagsbjudningen.

    Vardagsrum – Med en stor öppning mellan matsal och vardagsrum sammankopplas de två utrymmena. Vid norra kortsidan av rummet kan den härliga vedkaminen beskådas och låta sprida njutbar värme under kyliga dagar. Från vardagsrummet beträds den rymliga altanen i väst där solens strålar kan avnjutas under eftermiddag och kväll. Vardagsrummet renoverades under 2022 med ny gips, nya tapeter och nytt tak med infällda spotlights samt dekorativt infällda spotlights i fönstren.

     

    Övre plan

    Allrum – Via entréhallen nås trappan vilket leder vidare upp på övre plan där ett större allrum med anslutande balkong i eftertraktat söderläge beträds. Rummet är inrett med klickgolv, randiga tapeter och träpanel i tak, där snedtaket sätter härlig karaktär till rummet. Från allrummet nås även en garderobsdörr som leder in till krypvinden, badrum samt två intilliggande sovrum.

    Badrum – Ett välplanerat och rymligt badrum med stilren våtrumsmatta i mörkgrå nyans, kaklad våtrumsdel och i övrigt vitmålade väggar samt nytt innertak med infällda spotlights. I badrummet har varje yta tagits tillvara och med hjälp av infällda hyllplan erbjuds förvaringsutrymme till såväl hygienartiklar som toapapper och handdukar. Vidare är utrymmet utrustat med toalett, större handfatskommod med fristående förvaringsmöbel och stort duschutrymme med plats för badkar.

    Sovrum – Beläget i bostadens norra del återfinns två sovrum. Det första är stilrent inrett med laminatgolv, nygipsade väggar med ljusgrå tapeter och nytt gipstak med infällda spotlights. Här erbjuds platsbyggd förvaring i väggen vilket frigör mer golvyta till övrigt möblemang.

    Sovrum – Spegelvänt mot tidigare nämnt rum hittas bostadens andra sovrum. Rummet är inrett med laminatgolv, vitrandiga tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder förvaringsutrymme i kattvind.

     

    Källarplan

    Rum – Via källartrappan belägen i köket beträds ett mycket stort utrymme med gott om plats för förvaring. Rummet är inrett med praktisk klinkers på golv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat tak. I utrymmet finns även ytterdörr som leder vidare ut till trädgården. Beläget under trappan hittas ett förvaringsutrymme och i övrigt nås samtliga rum belägna i källarplan, här hittas även proppskåp och vattenmätare.

    Tvättstuga – Beläget i inre delen av tidigare nämnt rum återfinns en rymlig tvättstuga med god plats för upphängning av tvätt. Rummet är inrett med ljusgrå klinkers, vitmålad vägg och träpanel i tak. I tvättstugan återfinns flertalet vägghängda hyllor för god förvaring, tvättho med intilliggande arbetsbänk, tvättmaskin (Elektro Helios), torktumlare (Bosch) samt ny fläkt.

    Pannrum – Centralt beläget på källarplan hittas det före detta pannrummet. Rummet inhyser den gamla pannan som numera är bortkopplad.

    Garage – Vidare nås ett större garage med god plats för bil samt trädgårdstillbehör. Utrymmet är utrustat med ny arbetsbänk samt inhyser luft/vattenvärmepump från CTC (2007) och nytt expansionskärl.

    Badrum – Sist ut på källarplan hittas ett mindre badrum som inhyser toalett (ur funktion) handfat och dusch. Rummet är inrett med äldre våtrumsmatta i brun nyans, träpanel på vägg som kompletteras med vit våtrumstapet i duschutrymmet och vitmålat tak.

  • Övriga byggnader

    Lekstuga – Beläget i den norra delen av trädgården återfinns en renoverad lekstuga med panoramafönster. Lekstugan består av ett rum och är inredd med laminatgolv, randiga tapeter i lekfulla nyanser och vitt tak. Här kan barnen glatt spendera sin tid med kaffebjudningar, pyssel och lek med vänner.

  • Övriga upplysningar

    Besiktning och Dolda Fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

    Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns men ej inkopplat till fastigheten.

    Eldstäder – Brandskyddskontroll för braskamin, modell Termatech, daterad 2021-11-10 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontrollen framkom information om att skorstenen är för kort och takstege felplacerad.

  • Renoveringar

    Säljaren har sedan sitt förvärv utfört följande renoveringar:

    2020 – Nytt betongtegeltak inkl. ny papp, läkt och vindskivor. Flyttat skorstenen. Tagit bort takfönster i badrum och renoverat övre plan.

    2021 – Byggnation av altan.

    2022 – Renovering av vardagsrum och sovrummen, byggt teknikskåp på nedre plan med nätverkskablar och datauttag i flera rum, installerat jordade vägguttag i de renoverade rummen.

    Övrigt – Bytt expansionskärl och dragit in jord till nya jordade uttag i vardagsrum, allrum och sovrum.

    Säljaren fick vid sitt förvärv information att föregående ägare renoverat badrum 2005-2006, renoverat kök 2006-2007 och dränerat byggnadens källardel (ej garagedelen) under ca 2007-2008 med platonmatta och dräneringsrör. Luft-vattenvärmepump installerades 2007.

  • Ekonomi

    Taxeringsvärde

    Byggnad
    303 000 kr
    Tomt
    122 000 kr
    Totalt
    425 000 kr
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringskod
    220

    Pantbrev & inteckningar

    Antal pantbrev
    9
    Totalt pantvärde
    747 000 kr
  • Energi

    Energiprestanda
    133 kWh/kvm och år
    Status (energideklaration)
    Utförd (2018-10-13)
    Energiklass
    G
  • Byggnadssätt

    Byggnadstyp
    1½ planshus med källare
    Grund
    Grundmur
    Källare
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Fasad
    Trä
    Takbeklädnad
    Betongpannor
    Utv. plåtarbeten
    Plåt
    Eldstad
    Vedkamin
    Fönster
    2-glas
    Ventilation
    Självdrag
    Vatten och avlopp
    Kommunalt vatten och avlopp.
    Uppvärmning
    Luft-vatten värmepump
  • Driftkostnad

    Värme ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3188 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

    El
    28 232 kr/år
    Vatten/Avlopp
    6 750 kr/år
    Sotning
    500 kr/år
    Renhållning
    1 791 kr/år
    Försäkring
    6 354 kr/år
    Total driftskostnad
    43 627 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors

Intresseanmälan till Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors

    500 tecken kvar


    Ansvarig Mäklare

    Stephanie Brodeur Flink

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 076-349 25 28

    E-post: [email protected]

    Biträdande Mäklare

    Sofia Karlsson

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 073-532 94 23

    E-post: [email protected]